Κόσμος

Τσεχία: Εκρυβε ένα άρμα μάχης στο σπίτι του και το παρέδωσε στην έκπληκτη αστυνομία

Αστυνομικοί στην Τσεχική Δημοκρατία έμειναν έκπληκτοι όταν άνδρας παρέδωσε ένα σοβιετικό τανκ T-34 του Β’ Παγκοσμίου πολέμου, βαμμένο σε χρώμα ροζ και ένα αυτοπροωθούμενο βλήμα πυροβόλου όπλου, στο πλαίσιο της καμπάνιας για τη νομιμοποίηση όπλων στη χώρα. Η αστυνομία αστειεύτηκε στο Twitter ότι όταν χρησιμοποιούσαν ένα τανκ σε ένα βίντεο κλιπ για να προωθήσουν την πολιτική της παράδοσης όπλων και πυρομαχικών, νωρίτερα μέσα στη χρονιά, δεν θα μπορούσαν να φανταστούν ότι κάποιος θα ανταποκρινόταν στο μήνυμα κυριολεκτικά!

Ένας άντρας από τη βόρεια περιοχή του Χράντεκ Κράλοβ παραδέχτηκε στην αστυνομία ότι κατείχε ένα σοβιετικό άρμα μάχης T-34/85 και ένα αυτοπροωθούμενο πυροβόλο όπλο SD-100, το οποίο κατασκευάστηκε στην Τσεχική Δημοκρατία.

Ο συλλέκτης ιστορικών όπλων έχει στην κατοχή του το υλικό από τη δεκαετία του ’90. Ο ιδιοκτήτης του τανκ και του πυροβόλου του πυροβολικού τα είχε αποθηκευμένα, αλλά δεν ήταν σίγουρος αν ήταν απενεργοποιημένα σωστά. Η αστυνομία δήλωσε ότι τα όπλα ήταν ακίνδυνα, αλλά ανακάλυψαν ελαττώματα όσον αφορά στην απόλυτη απενεργοποίησή τους με τους ισχύοντες κανόνες. Στον άνδρα δόθηκε ο χρόνος για να επιδιορθώσει αυτά τα ζητήματα, ώστε να μπορεί να κρατήσει τα στρατιωτικά οχήματα στο γκαράζ του.

Δεν έχει δοθεί εξήγηση γιατί το άρμα ήταν ροζ
Το σοβιετικό – μεσαίας κλάσης – τανκ T-34 ήταν ένα από τα πιο διάσημα όπλα του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου και έπαιξε βασικό ρόλο στη νίκη του Ερυθρού Στρατού εναντίον των Ναζί. Οι Γερμανοί το είχαν ονομάσει «wunderwaffe» (θαυμαστό όπλο) λόγω της ανθεκτικής θωράκισης και της ανώτερης βλητικότητάς του σε σύγκριση με πολλών τύπων γερμανικών αρμάτων μάχης.

Το SD-100, πάλι είναι η έκδοση της σοβιετικής αυτοπροωθούμενης πλατφόρμας πυροβολικού που η Τσεχική Δημοκρατία παρήγαγε, με άδεια των Σοβιετικών, στα μέσα της δεκαετίας του ’50.

Η τσεχική καμπάνια για «αμνηστία όπλων» άρχισε στα τέλη του Ιανουαρίου και θα διαρκέσει μέχρι τα τέλη Ιουλίου. Αποσκοπεί στη νομιμοποίηση όπλων που διαθέτουν οι άνθρωποι χωρίς όμως να κατέχουν τα απαιτούμενα έγγραφα. Έγγραφα νομιμοποίησης μπορούν να ληφθούν μόνο αν τα όπλα είναι απενεργοποιημένα ή δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε εγκληματικές ενέργειες.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το