Κόσμος

Τσαβούσογλου: Νέα μέτρα για την Τουρκία θα καταστρέψουν τα πάντα

Συνέντευξη στο Politico παραχώρησε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ, Τσαβούσογλου. Οπως ο ίδιος ανέφερε, έχει ξεκαθαρίσει «σε όλους ότι τυχόν περιοριστικά μέτρα κατά της Τουρκίας θα καταστρέψουν τα πάντα». Παράλληλα συμπλήρωσε ότι «αυτός ο διάλογος πρέπει να βασίζεται στην εμπιστοσύνη, ώστε κανείς να μην μπορεί να δικαιολογήσει περιοριστικά μέτρα κατά της Τουρκίας».

«Αρχίσαμε να δίνουμε θετικά μηνύματα επειδή πήραμε την κοινή δήλωση της συνόδου κορυφής του Δεκεμβρίου ως τεταμένο χέρι της ΕΕ προς την Τουρκία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ανταποκριθήκαμε» σημείωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Όπως αναφέρει το άρθρο, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου υποστήριξε ότι η γλώσσα που χρησιμοποίησαν οι ηγέτες της ΕΕ τον Οκτώβριο ήταν απλώς «απειλητική», ενώ η γλώσσα τον Δεκέμβριο ήταν «καλύτερη», αλλά εξακολουθούσε να περιέχει μέρη με τα οποία δεν συμφωνούσε η Αγκυρα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ , ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου υπερασπίστηκε την αγορά του ρωσικού πυραυλικού συστήματος S400, το οποίο ανησυχεί τους συμμάχους του ΝΑΤΟ και ώθησε τις ΗΠΑ να επιβάλουν κυρώσεις στην Αγκυρα, επισημαίνει το Politico.

«Το συζητήσαμε και του είπα ότι η πρότασή μας προς την προηγούμενη διοίκηση βρίσκεται στο τραπέζι, για τη δημιουργία μιας κοινής ομάδας εργασίας εμπειρογνωμόνων για να εξετάσει τους ισχυρισμούς των Ηνωμένων Πολιτειών πολύ προσεκτικά και το ΝΑΤΟ πρέπει να είναι σε αυτό», ανέφερε και προσέθεσε ότι «αυτός είναι ο μόνος τρόπος που μπορούμε να συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε αυτό το ζήτημα, αντί για κυρώσεις».

Τέλος, ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας υπογράμμισε ότι «αυτό που είπα ήταν πολύ ξεκάθαρο: αν δεν έχουμε εγγυήσεις για την αγορά συστημάτων αεροπορικής άμυνας από τις ΗΠΑ ή από άλλους συμμάχου πρέπει να αναζητήσουμε άλλες εναλλακτικές».

Πηγή: Έθνος

Share

Πρόσφατα άρθρα

“Φροντίζοντας αυτούς που φροντίζουν” – Ενημερωτική ομιλία στον Βόλο

Η Ελληνική Εταιρεία Νόσου Αλτσχάιμερ και Συγγενών Διαταραχών Βόλου  προσκαλεί στην ενημερωτική ομιλία με θέμα:…

21 Μαρτίου 2024

«Υποθέτεις ότι δεν μπορώ να πιω κοκτέιλ Μαργαρίτα»: Ένα δυνατό βίντεο για τα στερεότυπα του συνδρόμου Down

Η Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Down (21 Μαρτίου) καθιερώθηκε το 2006 με πρωτοβουλία του…

21 Μαρτίου 2024

Τροχαίο στην Παγασών – photo

Τροχαίο σημειώθηκε πριν μια ώρα περίπου στη 1 το μεσημέρι στην οδό Παγασών. Σύμφωνα με…

21 Μαρτίου 2024

Δικτύωση του ΚΗΦΗ Νέας Αγχιάλου με το Βοήθεια Στο Σπίτι Αγίων Αναργύρων

Την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024 , πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ της νοσηλεύτριας του ΚΗΦΗ Νέας Αγχιάλου…

21 Μαρτίου 2024

Επίσκεψη του διοικητή της ΔΥΠΑ στον Δήμο Ρ.Φεραίου για την ανάπλαση περιβάλλοντος χώρου των εργατικών κατοικιών Βελεστίνου

Σήμερα, Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024, επισκέφθηκε τον Δήμο Ρήγα Φεραίου και τον Δήμαρχο, Δημήτρη Νασίκα,…

21 Μαρτίου 2024

Έκθεση ζωγραφικής και μικτής τεχνικής με θέμα την «Ειρηνική Συνύπαρξη των Λαών»

Η Επιτροπή Ειρήνης Βόλου μέλος της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ)…

21 Μαρτίου 2024