Τοπικά

Τσάμης: Η συνεδρίαση στην Επιτροπή Περιφερειών επιβεβαίωσε την έλλειψη συντονισμού για την αέρια ρύπανση στον Βόλο

Την ανάγκη να συγκληθεί άμεσα σύσκεψη φορέων στον Βόλο με τη συμμετοχή του Υπουργού Περιβάλλοντος Κωστή Χατζηδάκη για το θέμα της αέριας ρύπανσης, υπογράμμισε μιλώντας σήμερα στο Ράδιο Ένα ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Ευθ. Τσάμης, εκτιμώντας ότι η χθεσινή συνεδρίαση στην Επιτροπή των Περιφερειών της Βουλής δημιούργησε ασάφεια και επιβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει συντονισμός για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
“Επιβάλλεται να γίνει σύσκεψη με τον κ. Χατζηδάκη για να συμφωνήσουμε όλοι οι φορείς τι πρέπει να γίνει. Η πόλη δεν έχει την πολυτέλεια να περιμένει. Η ρύπανση στο Βόλο είναι σαν τη Λερναία Ύδρα και ο κ. Χατζηδάκης είναι εκτεθειμένος”, τόνισε ο κ. Τσάμης σχολιάζοντας την απουσία του υπουργού από τη χθεσινή συνεδρίαση. Ο ίδιος επισήμανε ότι περιμένει από την πρόεδρο της Επιτροπής Ζέττα Μακρή να συνοψίσει τα συμπεράσματα και να τα κοινοποιήσει σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ωστόσο εξέφρασε την πεποίθηση πως θα έχει πρόβλημα να το κάνει.

Στη χθεσινή Επιτροπή δεν δόθηκαν απαντήσεις για τα καρδιαγγειακά προβλήματα και τα εγκεφαλικά, γεγονός που σημαίνει ότι δεν λαμβάνουν υπόψη τους τις μελέτες και αυτό είναι επικίνδυνο, τόνισε ο κ. Τσάμης. Επίσης, χαρακτήρισε ανησυχητικό το γεγονός ότι η καρδιολογική εταιρεία καθιερώνει την ρύπανση ως παράγοντα που προκαλεί μεταξύ άλλων καρδιολογικά προβλήματα. “Όταν υπάρχουν αυτά τα δεδομένα, δεν μπορεί να μην έχεις δίκτυο μετρητών και να κάνουν όλοι πως δεν καταλαβαίνουν. Ο Αγοραστός είπε πως στον Βόλο δεν έχουμε ρύπανση. Στον Βόλο έχουμε ρύπανση και όταν αυξάνεται, αυξάνονται και τα καρδιακά”, τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου και πρόσθεσε ότι θα πρέπει αφενός να εντοπιστεί άμεσα ο ρυπαντής που προκαλεί την δυσοσμία, αφετέρου να λυθεί το θέμα της καύσης RDF στην ΑΓΕΤ. “Εφόσον δεν υπάρχει εξοπλισμός, δεν μπορεί να καεί rdf. Ο Σ. Φάμελος είχε παραδεχτεί πως δεν υπάρχει εξοπλισμός και καίει πιλοτικά και πειραματικά. Δεν μας είπε κανείς επίσημα ότι άλλαξε κάτι”, σημείωσε ο κ. Τσάμης.

Τέλος, εξέφρασε την ενόχλησή του για τη δήλωση της Ζέττας Μακρή ότι ο Ιατρικός Σύλλογος δεν έχει τεκμηριωμένα στοιχεία, λέγοντας “ελπίζω να κατάλαβε τι είπε, γιατί ο Ιατρικός έχει στοιχεία”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το