Κόσμος

Τσακωμός Ντράγκι και Μαριά -Μάταια προσπαθούσαν να τους σταματήσουν (video)

marias

Χαμός έγινε στην επιτροπή Οικονομικών του Ευρωκοινοβουλίου όταν ο Μάριο Ντράγκι κονταροχτυπήθηκε με τον ευρωβουλευτή των ΑΝΕΛ, Νότια Μαριά και την προέδρο της έδρας να προσπαθεί να επιβάλλει την τάξη χτυπώντας συνεχώς το σφυράκι της. Επί ματαίω…

Όλα ξεκίνησαν όταν ο κ. Μαριάς στην πρωτολογία του καταφέρθηκε εναντίον των πολιτικών που ασκεί η ΕΚΤ εναντίον της Ελλάδας και ιδιαίτερα στο θέμα των ομολόγων. Συγκεκριμένα κατηγόρησε τον κ.Ντράγκι ότι ασκεί εκβιαστική πολιτική στους ευρωπαϊκούς λαούς και στις δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις. Τόνισε πως η απόφαση της ΕΚΤ να μην δέχεται τα ελληνικά ομόλογα είναι παράνομη από τη στιγμή που η Ελλάδα βρίσκεται σε πρόγραμμα στήριξης.

«Δεν είστε ανθύπατος της Ευρώπης. Πάψτε να κερδοσκοπείτε εις βάρος του ελληνικού λαού και επιστρέψτε τα κέρδη 1,9 δισ ευρώ που απεκόμισε η ΕΚΤ από τα ελληνικά ομόλογα το 2014», κατέληξε ο κ. Μαριάς.

Αμέσως ο κ. Ντράγκι πήρε το λόγο σημειώνοντας πως «εξακολουθούν κάποιοι να κάνουν λάθος και να πιστεύουν ότι τα κέρδη τα κρατάει η ΕΚΤ. Αυτό είναι λάθος. Τα κέρδη διανέμονται στις εθνικές Κεντρικές Τράπεζες που τα πιστώνουν στους εθνικούς λογαριασμούς. Και από εκεί μεταφέρονται στους εθνικούς προϋπολογισμούς. Όπως έγινε και στην περίπτωση της Ελλάδας. Άρα τα κεφάλαια βρίσκονται εκεί προς χρηματοδότησης».

Δύσκολα, όμως, μπόρεσε να προχωρήσει την ομιλία του, καθώς παρενέβη ο κ. Μαριάς και τον κ. Ντράγκι να λέει συνεχώς «Όχι, όχι» για να καταφέρει να πει «η Ελλάδα θα λάβει τα χρήματα εφόσον τηρεί το πρόγραμμα».

Στο μεταξύ η πρόεδρος της έδρας προσπαθούσε με το σφυράκι της να σταματήσει τον καυγά και απευθυνόμενη προς τον κ. Μαριά του ζήτησε να σταματήσει και να σεβαστεί τον ομιλούντα και προς το προεδρείο. Τελικώς πείστηκε και ο Ντράγκι συνέχισε την ομιλία του επαναλαμβάνοντας πως τα κέρδη διανέμονται στις εθνικές κεντρικές τράπεζες και ότι είναι διαθέσιμα για την Ελλάδα εφόσον «τηρεί το πρόγραμμα. Αυτό είναι μία προϋπόθεση η οποία αποτελεί πολιτική επιλογή και όχι της ΕΚΤ. Δεν υπάρχει παρέμβαση της ΕΚΤ ως προς αυτό».

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το