Ελλάδα

Τσακνής – Ταγματάρχης: Δεν θα κάνουμε κομματική τηλεόραση

1714344

Τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ3 στη Θεσσαλονίκη επισκέφθηκαν την Δευτέρα ο ο διευθύνων σύμβουλος Λάμπης Ταγματάρχης και ο πρόεδρος της ΕΡΤ Διονύσης Τσακνής.

Τσακνής και Ταγματάρχης δεσμεύθηκαν στους εργαζομένους της ΕΤ3 πως θα επαναλειτουργήσει και μάλιστα θα «παίξει έναν αποφασιστικό ρόλο στα τηλεοπτικά πράγματα της χώρας».

Όπως, ανακοινώθηκε, η ΕΡΤ θα ξεκινήσει την Πέμπτη να εκπέμπει από την Αθήνα, ενώ διοργανώνεται γιορτή στον προαύλιο χώρο των εγκαταστάσεων της, όπου θα προβληθεί ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου.

Σε ό,τι αφορά την ΕΤ3, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, την Τρίτη θα οριστούν τα δύο μέλη της τριμελούς διοικούσας επιτροπής της, με την προσδοκία να εκλεγεί το συντομότερο από τους εργαζόμενους και το τρίτο μέλος της, ώστε με ορίζοντα οκτώ, δέκα ημερών, αφού διευθετηθούν και τεχνικά ζητήματα να λειτουργήσει, όπως και τα υπόλοιπα κανάλια της δημόσιας τηλεόρασης.

«Είμαστε εδώ για να σας μεταφέρουμε την πρόθεση της κυβέρνησης να λειτουργήσει μια διαφορετικής αντίληψης δημόσια τηλεόραση και εμείς κληθήκαμε να υπηρετήσουμε αυτή τη διαφορετική αντίληψη. Αυτό είναι το στοίχημα το δικό μας» είπε ο κ. Ταγματάρχης.

Πρόσθεσε ότι «πρέπει να αποδείξουμε όλοι ότι, ο αγώνας δεν δικαιώνεται επειδή ξανάνοιξε η ΕΡΤ, ο αγώνας δικαιώνεται όταν θα πάει το σωστό πρόγραμμα στα σπίτια των Ελλήνων θεατών και στα ραδιόφωνά τους, με τη σοβαρότητα, με την επάρκεια, με την ευθύτητα».

Υπογράμμισε ότι «δεν πάμε να κάνουμε μια κομματική τηλεόραση, δεν μας αφορά αυτό» και δεσμεύτηκε για «μια τηλεόραση που θα είναι περήφανοι όσοι τη βλέπουν. Κοντός ψαλμός αλληλούια».

Από τη μεριά του, ο πρόεδρος της ΕΡΤ Διονύσης Τσακνής υπογράμμισε ότι «ένας αγώνας δυο χρόνων, όχι μόνον δικός σας, αλλά μιας ολόκληρης κοινωνίας, έχει μια αρχική θετική κατάληξη», που αποτελεί ένδειξη ότι «αυτό το στοίχημα που βάζει η κοινωνία μπορεί γενικά να κερδηθεί» και εξέφρασε τη χαρά του που στους εργαζόμενους δεν επικρατεί πνεύμα «ρεβανσισμού».

«Οι άνθρωποι των αγώνων δεν είναι ποτέ εκδικητές, είναι εγγυητές μιας ομαλής πορείας, και σε ό,τι με αφορά προσωπικά, αλλά θέλω να πιστεύω και σε ό,τι αφορά όλο το διοικητικό συμβούλιο, στους ανθρώπους αυτούς θα στηριχθούμε, πιστεύοντας ότι θα επιδείξουν το ίδιο ήθος που έδειξαν κατά τη διάρκεια των αγωνιστικών κινητοποιήσεων. Καλώς ήλθατε σπίτι», τόνισε ο κ. Τσακνής.

Πηγή:tovima.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το