Ελλάδα

Τσακνής: 11 Ιουνίου η ΕΡΤ θα λειτουργεί

ΕΡΤ

Έως τις 11 Ιουνίου η ΕΡΤ θα επαναλειτουργήσει. Αυτή φαίνεται πως είναι η τελευταία εξέλιξη στο πολύκροτο «σίριαλ» επαναλειτουργίας της δημόσιας τηλεόρασης, που μπαίνει στην τελεική ευθεία.

Αυτό άλλωστε δήλωσε, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ, ο νέος πρόεδρος της ΕΡΤ, Διονύσης Τσακνής, σε συνάντηση που είχε σήμερα το μεσημέρι με τον πρόεδρο και το γενικό γραμματέα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), Δημήτρη Κουμπιά και Γιώργο Σαββίδη, προσθέτοντας ότι για τη συγκεκριμένη ημερομηνία θα προγραμματιστούν και εορταστικές εκδηλώσεις.

Ήδη έχουν αρχίσει οι διεργασίες για τη στελέχωση της ΕΡΤ, η οποία θα ολοκληρωθεί μετά τις σχετικές εισηγήσεις προς το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας, σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση της διαδικασίας κατάθεσης αιτήσεων επαναφοράς των εργαζομένων.

Ο κ. Τσακνής επανέλαβε τη βούληση που εξέφρασε και στην Επιτροπή της Βουλής για επαναλειτουργία όλων των περιφερειακών σταθμών, μετά την αναδιοργάνωσή τους.

Σε ό,τι αφορά στις αμοιβές, αποσαφήνισε ότι αυτές θα υπολογιστούν με βάση την ΚΥΑ του 2013 και την προϋπηρεσία όσων εργάζονταν στην ΕΡΤ, με αναγνώριση και της περιόδου του «μαύρου».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το