Ελλάδα

Τσακαλώτος-Σταϊκούρας τσακώθηκαν στη Βουλή για τις ασίστ, τα κακά ελληνικά και για το τι είναι χιούμορ

Η εμφάνιση του Ευκλείδη Τσακαλώτου στην συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2019 χαλάρωσε το κλίμα στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής.
Εκτός από… αριθμούς ο προεδρεύων Μάκης Μπαλαούρας, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αλλά και ο Χρήστος Σταϊκούρας άρχισαν να μιλούν για μπάσκετ, ποδόσφαιρο, χιούμορ αλλά και τα μέτρια ελληνικά του κ. Τσακαλώτου.
Την αρχή έκανε ο υπ. Οικονομικών, ο οποίος παρομοίασε τον εισηγητή της Νέας Δημοκρατίας με τον Αμερικανό μπασκετμπολίστα John Stockton που έχει το ρεκόρ ασίστ στο NBA με 15.806 ασίστ στην καριέρα του λέγοντας:

  • Ευκλείδης Τσακαλώτος: «Με την ομιλία του ο κ. Σταϊκούρας έδωσε συνέχεια ασίστ στην κυβέρνηση. Βέβαια η καριέρα του κ. Σταϊκούρα δεν έχει τελειώσει και δεν ξέρουμε πόσα ακόμα ασίστ θα δώσει στην ελληνική κυβέρνηση αλλά τον ευχαριστούμε για όλα τα ερωτήματα γιατί κάθε ένα από τα ερωτήματα ήταν ένα ασίστ για την ελληνική κυβέρνηση».

Το λόγο πήρε ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας πρώτον για να διορθώσει τα ελληνικά του Ευκλείδη Τσακαλώτο και δεύτερον για να του πει ότι η ασίστ δεν δίνεται σε αντίπαλο.
Ωστόσο πριν του δώσει τον λόγο, παρενέβη με ποδοσφαιρικούς όρους ο προεδρεύων Μάκης Μπαλαούρας.

  • Μάκης Μπαλαούρας: «Ελπίζω να είναι βόλεϊ η αντιπαράθεση όχι μπάσκετ και πολύ περισσότερο ποδόσφαιρο. Για πρώτη φορά ο κ. Τσακαλώτος δεν αναφέρεται στο ποδόσφαιρο. Μίλησε για ασίστ στο μπάσκετ, στο βόλεϊ για το ποδόσφαιρο δεν μίλησε σήμερα και η ομάδα του είχε τον Κούδα που ήταν μπαλαδόρος σημαντικός.»
  • Χρήστος Σταϊκούρας: «Να σας πω ,για να μιλάμε και σωστά ελληνικά, ότι είναι μια ασίστ και όχι ένα ασίστ. Η ασίστ είναι σε συμπαίκτη όχι σε πολιτικό αντίπαλο για να μαθαίνουμε και τους κανόνες του μπάσκετ. Αποκλείεται να σας έδωσα ασιστ γιατί είστε πολιτικός αντίπαλος ούτε μου δώσατε ασίστ γιατί είμαστε πολιτικοί αντίπαλοι, όμως χάσετε την μπάλα και αμύνεστε και είστε και πολύ ανοιχτός στην άμυνα».

Ο Προεδρεύων της επιτροπής Μάκης Μπαλαούρας επιστράτευσε τις ποδοσφαιρικές γνώσεις του για να απαντήσει στον κ. Σταϊκούρα.

  • Μάκης Μπαλαούρας: «Δεν είχε δίκιο ο κ. Σταϊκούρας όσον αφορά τις ασίστ. Ο Γιούρα Μοβσισγιάν από την Σπάρτακ Μόσχας πήρε ασίστ από αντίπαλο και έβαλε γκολ και το πανηγύρισε σαν μικρό παιδί. Αυτή η ομάδα κέρδισε ο ΠΑΟΚ και προκρίθηκε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Κάνω πάσα τώρα στον κ. Τσακαλώτο σαν γνωστό και φανατικό Παοκτσή.

Τη συζήτηση έκλεισε ο υπουργός οικονομικών ο όποιος εμφανίστηκε ιδιαιτέρως ενοχλημένος από την διόρθωση που του έκανε ο κ. Σταϊκούρας στα ελληνικά του, ενώ τον κατηγόρησε ότι δεν έχει ιδέα από χιούμορ

  • Ευκλείδης Τσακαλώτος: « Να ευχαριστήσω τον κ Σταϊκούρα που διόρθωσε τα ελληνικά μου είναι σημαντικό να το ξέρουν οι Έλληνες του εξωτερικού ότι το κόμμα που θέλει να δώσει ψήφο στους Έλληνες του εξωτερικού θα μπορούν αυτοί οι άνθρωποι όταν έρθουν στην Ελλάδα να κοροϊδεύονται για τα ελληνικά τους επειδή δεν έχουν πάει σε Ελληνικό σχολείο και είναι χρόνια έξω. Συγχαρητήρια γι’ αυτό και θα πρέπει να το επαναλαμβάνω συνέχεια όταν γίνονται τέτοιες συζητήσεις για την απαξία που έχετε για τους Έλληνες του εξωτερικού. Το χιούμορ βασίζεται στη διαστρέβλωση, αυτό είναι το χιούμορ παίρνει κάτι που ισχύει και το διαστρεβλώνει και λέει ότι εσύ δίνεις ασίστ στους αντιπάλους. Αυτό είναι το χιούμορ δεν έχετε καταλάβει στοιχειωδώς τη δομή του χιούμορ. Το χιούμορ δεν θα μπορούσε να δουλέψει με φορμαλιστικό τρόπο, ανοίξτε ένα βιβλίο να διαβάσετε πώς δουλεύει το χιούμορ, πώς εξελίσσεται πώς διαστρεβλώνει. Δεν υπάρχει τίποτα πιο γελοίο από το “δεν μπορώ να δώσω ασίστ σε αντίπαλο” δεν το’ χω ξανακούσει. Ισως να ήταν εξίσου γελοία η φράση “δεν ήταν πρόεδρος του Εδεσσαϊκού ήταν αντιπρόεδρος”» θυμίζοντας την αντιπαράθεση που είχαν πριν λίγες μέρες Μητσοτάκης και Τσίπρας στη Βουλή και την διόρθωση που είχε κάνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον πρωθυπουργό.

Πηγή: iefimerida

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το