Οικονομία

Τσακαλώτος σε Bloomberg: Η Ελλάδα είναι σαν μια γαζέλα που προσπαθεί να αποφύγει δύο μαινόμενους ελέφαντες

Η αντίθεση της Γερμανίας στην ελάφρυνση του χρέους προσκρούει στις απαιτήσεις της για συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα διάσωσης, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Bloomberg, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ενώ παρομοίασε την Ελλάδα με μία γαζέλα που προσπαθεί να αποφύγει δύο ελέφαντες που μαλώνουν.

Μιλώντας σε συνέντευξή του την Παρασκευή, στην τηλεόραση του Bloomberg, ο Τσακαλώτος είπε πως μετέφερε αυτό το μήνυμα στον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, νωρίτερα μέσα στην ημέρα. Οι δυο τους συμμετείχαν στην ετήσια συνεδρίαση του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσινγκτον.

Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, εξέφρασε τον σκεπτικισμό της για το γεγονός πως η Ελλάδα μπορεί να ανακάμψει χωρίς την μείωση του χρέους της, αν και ο Σόιμπλε δήλωσε την Πέμπτη πως η Ελλάδα θα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, προσθέτοντας πως δεν έχει πληρώσει τόκους για περισσότερο από μία δεκαετία.

Το ΔΝΤ έχει διορία μέχρι το τέλος του έτους για να αποφασίσει εάν θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα διάσωσης.
Ο Τσακαλώτος επανέλαβε πως θέλει το ΔΝΤ να ενταχθεί στο πρόγραμμα και πρόσθεσε πως ο Σόιμπλε πιστεύει ότι το πρόγραμμα διάσωσης θα δουλέψει, το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα και δεν πρόκειται να υπάρξει σημαντική ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

«Κάτι πρέπει να δώσει εκεί, και νομίζω πως βαθιά μέσα του, το καταλαβαίνει και ο ίδιος» δήλωσε ο Έλληνας υπουργός. «Είναι ένας πανούργος πολιτικός που βρίσκεται στα πράγματα εδώ και πολύ καιρό. Δεν μπορώ να πιστέψω πως δεν καταλαβαίνει ότι δεν μπορείς να έχεις και τα τρία αυτά πράγματα» τόνισε ο Τσακαλώτος παρομοιάζοντας την Ελλάδα με μία γαζέλα που προσπαθεί να αποφύγει το ποδοπάτημα από δύο μαινόμενους ελέφαντες, σε αυτή την περίπτωση τη Γερμανία και το ΔΝΤ.

Πηγή: Bloomberg

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το