Οικονομία

Τσακαλώτος: Πιο σκληρός κι από την Τρόϊκα ο Χαρδούβελης

Τσακαλώτος

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, σχολιάζοντας τη συνέντευξη του Γκίκα Χαρδούβελη στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt δήλωσε:

«Μέχρι σήμερα κατηγορούσαμε την κυβέρνηση ότι διαπραγματεύεται μόνο για το χρόνο εφαρμογής των μέτρων του Μνημονίου και όχι για την ουσία τους. Μαθαίνουμε όμως, έπειτα από τη συνέντευξη του Υπ. Οικονομικών, Γκ. Χαρδούβελη στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, ότι αυτό δεν ισχύει. Στην ερώτηση αν πρέπει να δοθεί περισσότερος χρόνος στη Γαλλία για την τήρηση του ορίου του 3% του ελλείμματος, ο κ. Χαρδούβελης απαντά:
«Θα ήταν λάθος να αγνοήσει η Γαλλία τον κανόνα. Δεν θα έπρεπε να επαναλάβουμε τα λάθη των ετών 2003 και 2004, όταν η Γερμανία και η Γαλλία αδιαφόρησαν για τους κανόνες του ελλείμματος – και μετά πολλοί έκαναν το ίδιο. Η Γαλλία θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί το ίδιο με όλους τους άλλους. Αυτό είναι το δίκαιο.»

Τη στιγμή που σε όλη την Ευρώπη έχει ανοίξει η συζήτηση για τη χαλάρωση της ασκούμενης πολιτικής – όχι μόνο από την Αριστερά αλλά και από συστημικούς παράγοντες όπως ο Ρέντζι και ο Γιούνκερ – ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών εμφανίζεται ως υπέρμαχος της δημοσιονομικής πειθαρχίας. Δίνει μάλιστα παραδείγματα για το 2003 σαν να μη συνέβη ποτέ η τεράστια κρίση στην Ευρώπη μετά το 2008.
Όταν μάλιστα τολμά να ψελλίσει κάτι για ευρωομόλογα και μηχανισμούς μεταφοράς πόρων και ο δημοσιογράφος του αναφέρει ότι αυτά δεν θα αρέσουν στον κ. Σόιμπλε, ο κ. Χαρδούβελης ξεκαθαρίζει ότι μιλά όχι για σήμερα – που τα έχουν ανάγκη οι χώρες του Νότου – αλλά για μετά από 20 χρόνια!».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το