Ελλάδα

Τσακαλώτος: Η κατάληψη δεν είναι λάθος, δημιουργεί συμβάν

Σταυροφορίες και μάγισσες επικαλέστηκε ο ευφάνταστος Ευκλείδης Τσακαλώτος για να υπεραμυνθεί των διατάξεων του νομοσχεδίου για την παιδεία.

Διηγήθηκε στο Σώμα μια ιστορία από τις σταυροφορίες για να δείξει ότι δεν πρέπει να είναι αυτοσκοπός η σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά, αλλά πρέπει να προέχει η χαρά της γνώσης.

Σταυροφόρος συναντά στο διάβα του αναμαλλιασμένη γυναίκα η οποία κρατά στο ένα χέρι της ένα κουβά με ένα νερό και στο άλλο μια δάδα με φωτιά.

«Την φωτιά την έχω για να κάψω τον παράδεισο και το νερό για να σβήσω την κόλαση» λέει στον συνομιλητή της και εξηγεί ότι το κάνει ώστε ο κόσμος να αποφασίσει τι θα κάνει με την αγάπη για το θεό χωρίς να φοβάται τις συνέπειες.

Ο υπουργός Οικονομικών απέρριψε την κριτική της αντιπολίτευση σχετικά με το άσυλο λέγοντας πως δεν αφορά τη διακίνηση των ναρκωτικών στο χώρο των πανεπιστημίων αλλά στις καταλήψεις.

«Δεν θέλουν κάποιοι να γίνονται καταλήψεις. Εγώ έχω πάρει μέρος σε πολλές καταλήψεις. Επιπλέον θεωρώ ότι κάποιες είναι λάθος. Όμως αν κάποιος κάνει κατάληψη με την οποία δεν συμφωνώ δεν σημαίνει ότι είναι λάθος. Γίνεται για κάποιο λόγο. Κάποιοι θέλουν να δημιουργήσουν ένα συμβάν για να υπάρξει συζήτηση» είπε και απευθυνόμενος προς την ΝΔ σημείωσε «πείτε ότι οι καταλήψεις δεν πρέπει να γίνονται και ότι οι φοιτητές πρέπει να κάτσουν στα αυγά τους».

Πηγή: The TOC

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το