Τοπικά

Τροποποιήσεις στη δημοπράτηση παραλιών στη Σκιάθο μετά από ενστάσεις της Κτηματικής Υπηρεσίας

H Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Σκιάθου τροποποίησε αποφάσεις της για τη διακήρυξη δημοπρασιών παραχώρησης απλής χρήσης χώρων αιγιαλού, μετά από έγγραφο που έλαβε από την Κτηματική Υπηρεσία Μαγνησίας, σύμφωνα με το οποίο έπρεπε να γίνουν τροποποιήσεις ως προς το ελάχιστο όριο πρώτης προσφοράς και ως προς την τοποθέτηση.

Ειδικότερα, η Υπηρεσία συμφωνεί με το σχέδιο διακήρυξης της δημοπρασίας για την τοποθέτηση θαλάσσιων μέσων αναψυχής στις θέσεις Αγία Ελένη, Αγία Παρασκευή, Αχλαδιές, Μεγάλος Βασιλιάς, Βρωμόλιμνος, Καναπίτσα, Κολιός, Μεγάλη Άμμος, Μεγάλη Κρασσά Μπανάνα, Τζανεριά και Τρούλος, ωστόσο δεν παρέχει σύμφωνη γνώμη για το ελάχιστο όριο προσφοράς για το ετήσιο μίσθωμα στις εν λόγω θέσεις. Πρότεινε έτσι τη λήψη νέας απόφασης με αναπροσαρμογή – αύξηση της τιμής ανταλλάγματος, ώστε να είναι ανάλογη με την απόφαση (αρ.174/2019) του Δημοτικού Συμβουλίου, στην οποία «το ύψος του τέλους πρέπει κατά βάση να είναι ανάλογο του οφέλους, που απολαμβάνει ο υπόχρεος από τη χρήση του παραχωρούμενου χώρου. Αναφορικά με την τοποθέτηση τροχήλατων αναψυκτηρίων η μη σύμφωνη γνώμη της Υπηρεσίας, λόγω μεγάλης μείωσης της τιμής εκκίνησης σε σχέση με την προηγούμενη δημοπρασία και με δεδομένο το άρθρο 17 της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, που καθορίζει το καταβαλλόμενο αντάλλαγμα σε ποσοστό 40% του υπολογισθέντος, ισχύει για τις περιπτώσεις παραχώρησης στις παραλίες Αγία Ελένη, Ελιάς, Μανδράκι και Μάραθα. Τέλος η Υπηρεσία δεν παρείχε σύμφωνη γνώμη για τη θέση Άγγιστρος, καθώς βρίσκεται εκτός αιγιαλού και κατά συνέπεια εκτός αρμοδιότητάς της. Αναφορικά με την τοποθέτηση ομπρελοκαθισμάτων η μη σύμφωνη γνώμη της Υπηρεσίας αφορά στην τοποθέτηση των θέσεων εκτός αιγιαλού για τις παραλίες Άγγιστρος, Ασέλινος Μεγάλος και Μικρός. Η Οικονομική Επιτροπή, σε έκτακτη συνεδρίασή της στις 2 Ιουλίου τροποποίησε τις σχετικές αποφάσεις της για τις περιπτώσεις, όπου δεν παρέχεται σύμφωνη γνώμη της Κτηματικής Υπηρεσίας.

Δημοπρατούνται παραλίες για ομπρελοκαθίσματα
Στο μεταξύ, σύμφωνα με τη διακήρυξη του δημάρχου, στο Μπούρτζι στις 14 Ιουλίου (10 το πρωί) θα γίνει φανερή, πλειοδοτική και προφορική δημοπρασία για την παραχώρηση του δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού 19 τμημάτων κοινόχρηστου χώρου για τοποθέτηση ομπρελοκαθισμάτων. Οι χώροι που θα δημοπρατηθούν για ομπρελοκαθίσματα είναι οι ακόλουθοι: – Στην περιοχή Άγγιστρος 400 τ.μ., στην περιοχή Αγ. Ελένη 500 τ.μ., στην περιοχή Αγ. Παρασκευή 300 τ.μ., στην περιοχή Άρκος 120 τ.μ., στην περιοχή Ασέλινος Μεγάλος 500 τ.μ., στην περιοχή Ασέλινος Μικρός 300 τ.μ., στην περιοχή Ελιάς δύο χώροι των 500 τ.μ., στην περιοχή Κεχριά 500 τ.μ., στην περιοχή Κουτσούρη 120 τ.μ., στην περιοχή Κρυφή Άμμος 100 τ.μ., στην περιοχή Μάραθα 120 τ.μ., στην περιοχή Μανδράκι δύο χώροι 400 τ.μ., στην περιοχή Μύτικας 350 τ.μ., στην περιοχή Ξάνεμο 500 τ.μ., στην περιοχή Τσουγκιάς 375 τ.μ., στην περιοχή Τσουγκριάς Λαλάρια 500 τ.μ.

Προβολή σε ραδιοφωνικό σταθμό πανελλήνιας εμβέλειας
Από τον Δήμο Σκιάθου εγκρίθηκε η τεχνική περιγραφή για την προβολή του νησιού μέσω μετάδοσης μηνυμάτων από ραδιοφωνικό σταθμό πανελλήνιας εμβέλειας, όπως και μέσω digital προβολής με pre audio σποτ. Σύμφωνα με την τεχνική περιγραφή, η διάρκεια της μετάδοσης θα είναι για έναν μήνα, από Δευτέρα έως Κυριακή με 120 σποτ, ενώ η συχνότητα θα είναι τέσσερα σποτ την ημέρα. Τα pre-audio σποτ παίζουν μέσω web από όπου υπάρχει player του ραδιοφώνου. Όταν ο χρήστης επιλέξει να ακούσει μέσω internet τον σταθμό, τότε παίζει το pre-audio σποτ. Το συνολικό κόστος της προβολής προϋπολογίζεται στο ποσό των 5.456 ευρώ, με ΦΠΑ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το