Ελλάδα

Τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την υπόθεση Ρωμανού

konstantopoulou

Χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας σε κρατούμενους, ανεξάρτητα του αδικήματος για το οποίο έχουν καταδικαστεί, προτείνουν με κοινή τροπολογία που κατέθεσαν, οκτώ βουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ, την ΔΗΜΑΡ και τους ανεξάρτητους βουλευτές.
Η άδεια, όπως προβλέπει η τροπολογία, «θα χορηγείται από το Συμβούλιο των φυλακών και μόνο κατ’ εξαίρεση θα επιτρέπεται η απόρριψη της».
«Οι εκπαιδευτικές άδειες χορηγούνται υποχρεωτικά σε κρατούμενους οι οποίοι έχουν επιτύχει την εισαγωγή τους σε εκπαιδευτικά ιδρύματα της Επικράτειας, ανεξαρτήτως της ιδιότητας τους ως υποδίκων ή καταδικασθέντων και ανεξαρτήτως του αδικήματος για το οποίο είναι υπόδικοι ή έχουν καταδικασθεί», προβλέπει χαρακτηριστικά η τροπολογία.
Σύμφωνα με την ίδια ρύθμιση, «η απορριπτική απόφαση θα αιτιολογείται ειδικά και εμπεριστατωμένα επί τη βάσει πραγματικών περιστατικών που πρέπει να μνημονεύονται και από τα οποία να προκύπτει με ασφάλεια και πέραν πάσης αμφιβολίας ότι η χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας θα βλάψει ή θα θέσει σε άμεσο κίνδυνο υπέρτερο έννομο αγαθό».

Αναλυτικά στο www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το