Ελλάδα

Τροπολογία για αλλαγές στη φορολογία ακινήτων κατέθεσε η Ντ. Μπακογιάννη

ÂÏÕËÇ ÓÕÆÇÔÇÓÇ ÃÉÁ ØÇÖÏ ÅÌÐÉÓÔÏÓÕÍÇÓ

Τροπολογία για τη θέσπιση μέτρων εκλογίκευσης της φορολογίας ακινήτων και τόνωσης της κτηματαγοράς και της οικοδομικής δραστηριότητας, κατέθεσε η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη στο νομοσχέδιο για την «επείγουσα ρύθμιση για την αναπλήρωση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων λόγω πρόωρης λήξης της θητείας του κ.α.».
Όπως τονίζει, μεταξύ άλλων, η κα Μπακογιάννη, με εκμηδενισμένες τις πραγματικές αξίες των ακινήτων και φόρο μεταβίβασης μόνον 3%, θα έπρεπε η χώρα μας να αποτελεί πραγματικό μαγνήτη για κάθε Έλληνα ή ξένο υποψήφιο αγοραστή ακινήτων.
Δυστυχώς, όμως, καταφέραμε να συμβεί ακριβώς το αντίθετο. Ο διπλός ΕΝΦΙΑ, με το συμπληρωματικό του φόρο και το παράλογο «τεκμήριο του αγοραστή» βάσει της αντικειμενικής αξίας, διέλυσαν την κτηματαγορά και απονέκρωσαν πλήρως την οικοδομική δραστηριότητα σε όλη τη χώρα, με ολέθρια αποτελέσματα για την απασχόληση και την οικονομία της χώρας μας, της οποίας η οικοδομή, όπως και η κτηματαγορά αποτελούσαν παραδοσιακά βασικούς πυλώνες ανάπτυξης και απασχόλησης του επιστημονικού, του τεχνικού και του εργατικού δυναμικού της, σημειώνει.

Αναλυτικά στο www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το