Τοπικά

Τρόμος από έκρηξη φιάλης ασετιλίνης στον δρόμο Ζαγοράς-Πουρίου – Κάηκε ολοσχερώς το φορτηγό που τη μετέφερε 

Τρόμος επικράτησε χθες το βράδυ στον δρόμο Ζαγοράς – Πουρίου όταν από άγνωστη αιτία ξέσπασε φωτιά σε γερανοφόρο φορτηγό που μετέφερε φιάλες ασετιλίνης για τα έργα που γίνονται στην περιοχή και συγκεκριμένα για την επισκευή του δρόμου από τις κατολισθήσεις.
Στην καρότσα του γερανοφόρου φορτηγού που ανεφλέγη, πιθανότατα από σπινθήρα, βρίσκονταν δύο φιάλες ασετιλίνης, η μία εκ των οποίων πήρε φωτιά και εξερράγη. Η έκρηξη έγινε αισθητή τόσο στη Ζαγορά, όσο και στο Πουρί, μέχρι και κάτω στην παραλία, στο Χορευτό. Ευτυχώς ο οδηγός του φορτηγού και ένας ακόμη εργάτης είχαν αποχωρήσει από το σημείο δέκα λεπτά νωρίτερα, καθώς είχαν ολοκληρώσει την εργασία τους και έτσι δεν θρηνήσαμε νεκρούς. Το γερανοφόρο φορτηγό βρίσκονταν δίπλα σε μηχάνημα πασαλόμπηξης, το οποίο ευτυχώς δεν υπέστη ζημιές από την έκρηξη.

Η έκρηξη σημειώθηκε γύρω στις 5.45 το απόγευμα, στη θέση Καλοκαιρινός και αμέσως η φωτιά επεκτάθηκε στο παρακείμενο πυκνό δάσος, στην πάνω και στην κάτω πλευρά του δρόμου. Αμέσως έσπευσαν στο σημείο ιδιώτες με υδροφόρες από τη Ζαγορά και το Πουρί, ο δήμαρχος Π. Κουτσάφτης και αντιδήμαρχοι, καθώς και πολίτες, που άρχισαν την προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς. Παράλληλα ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία και εντός σύντομου χρονικού διαστήματος έσπευσαν δύο υδροφόρες από την Τσαγκαράδα, απόδειξη του πόσο χρήσιμη είναι η ύπαρξη πυροσβεστικού σταθμού στην περιοχή. Η φωτιά επεκτάθηκε γρήγορα λόγω της πυκνής βλάστησης και έκαψε βάτα, ρείκια, αριάδια και καστανιές σε έκταση 25-30 στρεμμάτων. Τελικά τέθηκε υπό έλεγχο δύο περίπου ώρες αργότερα και οριοθετήθηκε από ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής που κατέφθασε και συγκεκριμένα από συνολικά 9 υδροφόρες με 18 πυροσβέστες, καθώς και δύο πεζοπόρα τμήματα από το τμήμα της ΒΙΠΕ Βόλου. Στην περιοχή έπνεαν ασθενείς άνεμοι και αυτό βοήθησε στον περιορισμό της φωτιάς. Το γερανοφόρο φορτηγό κάηκε ολοσχερώς με σημαντική ζημιά για τον εργολάβο, ωστόσο διασώθηκε το μηχάνημα πασαλόμπηξης. Πυροσβεστικές δυνάμεις έμειναν όλη τη νύχτα στην περιοχή για τυχόν αναζωπύρωση.

Δύο μικρές φωτιές στον Αλμυρό
Με ελάχιστα λεπτά διαφορά εκδηλώθηκαν δύο πυρκαγιές χθες το απόγευμα στην περιοχή του Αλμυρού. Το κλιμάκιο του Δρυμώνα ενημερώθηκε για την πρώτη φωτιά στις 18.20, στην περιοχή «Ανοίγματα» Αϊδινίου, στο δρόμο Μικροθηβών – Φαρσάλων. Επιχείρησαν τρεις πυροσβέστες με δύο οχήματα, που την έσβησαν στις 19.35. Κάηκε ένα στρέμμα με ξερά χόρτα. Για τη δεύτερη φωτιά, η Πυροσβεστική ενημερώθηκε στις 18.30. Είχε εκδηλωθεί στο 5ο χιλιόμετρο της οδού Σούρπης – Αλμυρού. Χάρη στην έγκαιρη επέμβαση τεσσάρων πυροσβεστών με δύο οχήματα, η φωτιά έσβησε μόλις ένα τέταρτο αργότερα, έχοντας κάψει ένα στρέμμα με υπολείμματα καλλιεργειών.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το