Τοπικά

Τρομοκράτηση των εργαζομένων του δήμου καταγγέλει η Λαϊκή Συσπείρωση Βόλου

laikh-syspeirwsh

Επιχείρηση τρομοκράτησης των εργαζομένων στο Δήμο Βόλου και περιορισμό των συνδικαλιστικών τους δικαιωμάτων από τη Δημοτική Αρχή καταγγέλει με ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση Βόλου, που ζητά να παρθούν πίσω η αναφορά και η επιβολή ποινής σε μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας και στελέχους του ΠΑΜΕ.

Ειδικότερα σημειώνει πως «Η αναφορά και η επιβολή ποινής στο μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας και στελέχους του ΠΑΜΕ, Καρυδάκη Εύης, αποτελεί βαθιά αντιδημοκρατική και αντιδραστική ενέργεια, πράξη αυταρχισμού και καταστολής της συνδικαλιστικής δράσης. Ουσιαστικά η συνδικαλίστρια του Π.Α.ΜΕ. διώκεται γιατί έκανε τη δουλειά της. Δηλαδή, χρησιμοποίησε το συνδικαλιστικό κεκτημένο της συνδικαλιστικής διευκόλυνσης προκειμένου να ενημερώσει τους συναδέλφους της για τη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου και για τις κινητοποιήσεις που οργανώνονται. Αυτό ήταν που ενόχλησε για ακόμη μια φορά τη δημοτική αρχή και που πήρε τα μέτρα της για να ξεμπερδεύει από την «ενοχλητική» συνδικαλίστρια, που πρωτοστάτησε για να μην περάσει η αξιολόγηση και οι απολύσεις των εργαζομένων, για να δοθεί τα γάλα και τα είδη προστασίας στους εργαζομένους του δήμου, για τα μέτρα προστασίας των ανέργων της πόλης και γενικότερα για την οργάνωση της αντίστασης συνολικά στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της Ε.Ε.

Η Δημοτική Αρχή Βόλου, ακολουθώντας κατά γράμμα την πολιτική της κυβέρνησης επιχειρεί να καθυποτάξει, να ελέγξει και βάλει εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων του Δήμου Βόλου και στην άσκηση των κεκτημένων συνδικαλιστικών τους δικαιωμάτων. Καλούμε τους εργαζόμενους της πόλης με αποφάσεις των σωματείων τους να αναχαιτίσουν τις αντιδραστικές τακτικές της δημοτικής αρχής. Να μη ξεγελαστούν από τα «καθρεφτάκια» και τα πολύχρωμα λαμπιόνια, τις μεγαλοστομίες και τους θεατρινισμούς της νέας δημοτικής αρχής. Καλούμε και τις άλλες παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου να πάρουν θέση και να καταδικάσουν την αντιδημοκρατική ενέργεια της Δημοτικής Αρχής. Απαιτούμε ακόμη να παρθεί πίσω η επαίσχυντη απόφαση, να σταματήσει κάθε προσπάθεια εκφοβισμού και να γίνει θέμα για συζήτηση, προ ημερησίας διατάξεως, στο ερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο. Τους διαβεβαιώνουμε ότι δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να βάλει στο γύψο τους αγώνες των εργαζομένων».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το