Τοπικά

«Τρομοκρατία σε βάρος εργαζομένων Δήμου Βόλου»- Τόνισε χθες ο πρόεδρος ΠΟΕ – ΟΤΑ Ν. Τράκας προειδοποιώντας με κινητοποιήσεις

Κλίμα τρομοκρατίας σε βάρος των εργαζομένων στον Δήμο Βόλου με δικαστικές αποφάσεις εναντίον τους ανάφερε στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Μαγνησίας, που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας, ο πρόεδρος της ΠΟΕ – ΟΤΑ κ. Νίκος Τράκας. Παράλληλα, σημείωσε ότι η ΠΟΕ – ΟΤΑ είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει την κατάσταση με κινητοποιήσεις. Στο μεταξύ, προσλήψεις μονίμου προσωπικού στους Δήμους διεκδικεί η ΠΟΕ – ΟΤΑ προειδοποιώντας με καταλήψεις στα Δημαρχεία βάσει αποφάσεων που θα λάβουν κατά τόπους οι γενικές συνελεύσεις.

Αποφασισμένη να δώσει τέλος στο κλίμα τρομοκρατίας που όπως υποστηρίζει αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στον Δήμο Βόλου με δικαστικές αποφάσεις εναντίον τους δηλώνει η διοίκηση της ΠΟΕ – ΟΤΑ.

Σχετική αναφορά έκανε χθες το μεσημέρι από τον Βόλο ο πρόεδρος της ΠΟΕ – ΟΤΑ κ. Νίκος Τράκας στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Μαγνησίας.
«Οι εργαζόμενοι στον Δήμο Βόλου» επισήμανε ο πρόεδρος της ΠΟΕ – ΟΤΑ κ. Νίκος Τράκας «βρίσκονται αντιμέτωποι με προβλήματα που αντιμετωπίζουν από τη Δημοτική Αρχή, την οποία ουσιαστικά διοικεί ο κ. Αχ. Μπέος που δεν είναι δήμαρχος πια. Προκαλούνται προβλήματα με δικαστικές αποφάσεις εναντίον εργαζομένων και από την πλευρά μας είμαστε έτοιμοι να τα αντιμετωπίσουμε το επόμενο διάστημα. Θα αντιμετωπίσουμε την κατάσταση ενημερώνοντας τους εργαζόμενους και επειδή η ΠΟΕ – ΟΤΑ γνωρίζει από αγώνες είμαστε υποχρεωμένοι αν δεν σταματήσει αυτή η τρομοκρατία σε βάρος των εργαζομένων να απαντήσουμε με αγώνες και με κινητοποιήσεις» τόνιζε ο πρόεδρος της ΠΟΕ – ΟΤΑ.
Στο μεταξύ, με καταλήψεις στα Δημαρχεία της χώρας βάσει αποφάσεων που θα λάβουν οι κατά τόπους γενικές συνελεύσεις προειδοποιεί η ΠΟΕ ΟΤΑ στην περίπτωση κατά την οποία δεν δρομολογηθούν άμεσα οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στους Δήμους και δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα της Ομοσπονδίας μεταξύ άλλων για τις ιδιωτικοποιήσεις και τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων.
«Οι εργαζόμενοι στους Δήμους» τόνισε σχετικά ο κ. Τράκας «αντιμετωπίζουν οξυμένα προβλήματα και διεκδικούμε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλη την Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς με απόφαση της κυβέρνησης έχουν «παγώσει». Πρέπει μαζί με την ΚΕΔΕ να διεκδικήσουμε την οικονομική ενίσχυση των Δήμων. Παρατηρούνται ελλείψεις προσωπικού στους Παιδικούς Σταθμούς οι οποίοι συρρικνώνονται. Πρότασή μας είναι οι καταλήψεις στους Δήμους με αιτήματα μεταξύ άλλων τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Η κυβέρνηση σκύβει το κεφάλι στους θεσμούς και ό,τι λέει αρχικά το παίρνει πίσω μετά. Επίσης, λέμε όχι στην κατάργηση των βαρέων και ανθυγιεινών. Αν «κόψει» η κυβέρνηση το επίδομα των 150 ευρώ να δώσει μισθό 2.400 ευρώ στους εργαζομένους όπως έχουν οι συνάδελφοι στην Ευρώπη» σημείωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ.

Ο Σύλλογος
Εργαζομένων ΟΤΑ
Σε σχετική του ανακοίνωση ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Μαγνησίας μεταξύ άλλων αναφέρει:
«Διεκδικούμε απελευθέρωση των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού στις υπηρεσίες κοινωνικής προσφοράς και παρέμβασης.
Άμεση καταγραφή των ελλείψεων προσωπικού σε όλους τους Δήμους. Προκήρυξη των θέσεων και οικονομική ενίσχυση των Δήμων.
Αναβάθμιση του μηχανολογικού εξοπλισμού των Δήμων που μέσω της απαξίωσής του αποτελεί σημαντικό παράγοντα επικινδυνότητας για εργαζόμενους και δημότες.
Αυστηρή τήρηση της νομοθεσίας για την υγιεινή και ασφάλεια. Άμεση παρέμβαση των ελεγκτικών μηχανισμών του υπουργείου Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) στις Υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προκειμένου να μη προστεθούν και άλλα θύματα στον μακρύ κατάλογο εργατικών ατυχημάτων.
Τήρηση της δέσμευσης για τη μονιμοποίηση των εργαζόμενων ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.
Κατάργηση των ευέλικτων και ελαστικών μορφών εργασίας. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των αυξημένων καθημερινών αναγκών.
Άμεσα υπογραφή Σ.Σ.Ε. για το προσωπικό Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου.
Καμιά ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών των Ο.Τ.Α.
Η κινητικότητα και η αξιολόγηση να εξυπηρετούν τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας με αξιοκρατία και αντικειμενικά κριτήρια και όχι τις μνημονιακές δεσμεύσεις που επιβάλλουν την συρρίκνωση και την κατάργηση δομών-υπηρεσιών των Δήμων.
Άμεση ρύθμιση των δανείων των εργαζόμενων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που έχουν ληφθεί από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και το πρώην Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα συνεχίσουν με συνέπεια τον αγώνα ενάντια στην εφαρμογή και του τρίτου μνημονίου που συνυπέγραψε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Απέναντι στον ρεαλισμό που σήμερα όψιμα επικαλούνται και στη σωρεία νέων προαπαιτούμενων που έχουν συμφωνήσει έχουμε χρέος να αντισταθούμε θέτοντας τις δικές μας πλέον «κόκκινες» γραμμές, αφού οι δικές τους έγιναν «ροζ»».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το