Κόσμος

Τρομάζουν οι περιγραφές Ελλήνων που έζησαν τον εφιάλτη στην Κίνα

Είναι οι Ελληνες που ήρθαν πρώτοι από όλους αντιμέτωποι με τον κορωνοϊό. Οι Ελληνες της Κίνας είναι και πάλι οι πρώτοι που αισθάνονται την ανακούφιση της εξόδου από μία καραντίνα. «Φτάσαμε στην ευχάριστη ημέρα να βγούμε έξω ελεύθεροι χωρίς να φοβόμαστε ότι κάποιος θα μας κολλήσει ή κάποιον θα κολλήσουμε», αναφέρει στο OPEN ο μηχανολόγος μηχανικός και κάτοικος της Κίνας, Απόστολος Ζαούτσος.

Ο Απόστολος Ζαούτσος βγήκε από το σπίτι του δύο μήνες μετά την καραντίνα. «Παίρναμε μέτρα που μοιάζουν εξωπραγματικά». Ο ίδιος πήγε σε ένα μπαρ και στάθηκε απέναντι από τους εργαζομένους που φορούσαν ακόμη μάσκετ στα πρόσωπά τους.

Ο Δημήτρης Πελέκης είναι κάτοικος Σαγκάης και προπονητής ποδοσφαίρου. Μόλις συμπλήρωσε τις πρώτες εβδομάδες σε καραντίνα κατάφερε να φύγει και να επιστρέψει στην Ελλάδα. Δεν μπορεί να ξεχάσει, όμως, τις στιγμές που έζησε εκεί. «Βγαίναμε μέρα παρά μέρα ανά μία ώρα για να πάμε σούπερ μάρκετ. Οταν πηγαίναμε, στην είσοδο έγραφαν το όνομα, μας σκάναραν. Ηξεραν ποιος έχει βγει και ποιος έχει ξαναμπεί», αναφέρει ο ίδιος στο OPEN.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το