Αθλητισμός

Τρομακτικό: Πυλώνας φωτισμού στο γήπεδο πλάκωσε δύο διαιτητές

Τυχεροί μέσα στην ατυχία τους ήταν δύο διαιτητές ποδοσφαίρου και οι ποδοσφαιριστές των ομάδων των Κολεγίων Mena High School και Dardanelle High School στο Αρκάνσας των ΗΠΑ όταν ένας τεράστιος ξύλινος πυλώνας φωτισμού του σταδίου έπεσε πάνω τους.

Πρόκειται για τον πρώτο διαιτητή της αναμέτρησης και τον βοηθό του που ήταν και ο πιο άτυχος καθώς είχε την πλάτη γυρισμένη στην μοιραία κολόνα και δεν αντιλήφθηκε την πτώση της.

«Ημασταν τυχεροί μέσα στην ατυχία μας που δεν χάσαμε την ζωή μας. Για μερικά εκατοστά του δευτερολέπτου αντιλήφθηκα τον πυλώνα να έρχεται πάνω μας και ενστικτωδώς έκανα βουτιά προς τα πίσω. Έπαθα σοκ και άρχισα να τρέχω στο γήπεδο γιατί ήμουν σίγουρος πως ο συνεργάτης και φίλος μου (σ.σ.επόπτης) είχε σκοτωθεί. Λυτρώθηκα όταν διαπίστωσα πως είναι καλά», δήλωσε ο διαιτητής Ρίγκο Ρεσέντεζ που φαίνεται και στο βίντεο να κάνει ανάποδη τούμπα για να σωθεί.

Παρόλα αυτά ο Ρεσέντεζ διαγνώστηκε με δύο σπασμένα κόκαλα στα δάκτυλα του ποδιού του, ενώ ο άτυχος βοηθός του είναι πιο σοβαρά χωρίς όμως να διατρέχει κίνδυνο η ζωή του ή η σωματική του ακεραιότητα. Μεγάλη τύχη είχε και ο ποδοσφαιριστής που ετοιμάζονταν να κάνει το πλάγιο άουτ και είδε τον πυλώνα να πέφτε ένα μέτρο δίπλα του.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ο πυλώνας στην εγκατάσταση του Clarksville έπεσε λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή και ο κυβερνήτης αλλά και οι υπεύθυνοι της εγκατάστασης δήλωσαν πως θα απαγορευτούν οι αγώνες όταν πνέουν ισχυροί άνεμοι μέχρι φυσικά να αντικατασταθούν οι πυλώνες με νέας τεχνολογίας.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το