Κόσμος

Τρομακτική πρόβλεψη Μέρκελ: Μέτρα ή 19.000 κρούσματα ημερησίως στη Γερμανία

Iδιαίτερα ανήσυχη για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού στη Γερμανία φαίνεται να είναι η Ανγκελα Μέρκελ. Σύμφωνα με το Der Spiegel, όπως μεταδίδει το Politico, η Γερμανίδα καγκελάριος έφτασε στο σημείο να προειδοποιήσει ότι ενδέχεται να υπάρχουν πολλές χιλιάδες νέες μολύνσεις κορωνοϊού μέχρι τα Χριστούγεννα.

Οπως είπε, θα πρέπει να ορίσουν τοπικά κέντρα σχετικά με την μόλυνση, «διαφορετικά θα έχουμε 19.200 μολύνσεις την ημέρα μέχρι τα Χριστούγεννα». Η Μέρκελ εξέφρασε, επίσης, ανησυχία για την ευρύτερη εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ευρώπη. «Αυτό που μου δημιουργεί αμηχανία είναι ότι στις γύρω χώρες η κατάσταση εκρήγνυται», είπε στην τηλεδιάσκεψη, σύμφωνα με τον Bild.

Τα σχόλια της Ανγκελα Μέρκελ έρχονται μια ημέρα πριν από τηλεδιάσκεψη, όπου θα για να συζητηθούν μέτρα για την πανδημίας μεταξύ της και των ηγετών των 16 γερμανικών κρατών, συμπεριλαμβανομένου του Armin Laschet της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας, ο οποίος ελπίζει να την διαδεχθεί στην καγκελαρία τον επόμενο χρόνο.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το