Τοπικά

Τρόφιμα για τον ουκρανικό λαό από το 5ο ΓΕΛ Βόλου

 

Σακούλες και κουτιά με τρόφιμα μακράς διαρκείας και γάλατα συγκέντρωσαν μαθητές του 5ου ΓΕΛ Βόλου και τα πρόσφεραν στον Ερυθρό Σταυρό Βόλου, ώστε στη συνέχεια να διοχετευτούν στον χειμαζόμενο από τον πόλεμο λαό της Ουκρανίας.
Στο σχολείο υλοποιείται και πρόγραμμα Εράσμους για τους πρόσφυγες, οπότε το ενδιαφέρον είναι ακόμη μεγαλύτερο.
Χθες ο πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού στον Βόλο κ. Δημήτρης Κουτρούμπας μαζί με δύο εργαζόμενες μετέβησαν στο σχολείο και έλαβαν τα τρόφιμα ευχαριστώντας παράλληλα τους μαθητές και τους καθηγητές για την ανταπόκρισή τους.
Ο κ. Κουτρούμπας δήλωσε πως «ήρθαμε στο 5ο ΓΕΛ και παραλάβαμε τρόφιμα μακράς διαρκείας που συγκέντρωσαν μαθητές και καθηγητές του σχολείου, για να σταλούν ως ανθρωπιστική βοήθεια μέσω του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην Ουκρανία. Στο κάλεσμά μας συμμετέχουν σχολεία, εργοστάσια, φορείς, και απλοί πολίτες. Έχουμε ήδη στείλει στην Αθήνα υγειονομικό υλικό που μας παρεχώρησε ο φαρμακευτικός σύλλογος Μαγνησίας, ώστε να σταλεί με φορτηγά του Ερυθρού Σταυρού στην Ουκρανία. Εντός ημερών θα σταλεί και η βοήθεια με τα τρόφιμα. Ο Ερυθρός Σταυρός είναι από τις πρώτες οργανώσεις που δραστηριοποιείται για να στείλει βοήθεια στον ουκρανικό λαό».
Οι μαθητές συγκέντρωσαν ζυμαρικά, όσπρια, κονσέρβες, γάλατα, ζάχαρη, φρυγανιές και άλλα είδη που μπορούν να αντέξουν για αρκετό καιρό.
Η καθηγήτρια αγγλικών κ. Ελένη Παπανικολάου επισήμανε πως «στο πλαίσιο του προγράμματος Εράσμους που υλοποιούμε στο σχολείο για τους πρόσφυγες και την ανάγκη αλληλοβοήθειας, καλέσαμε στελέχη του Ερυθρού Σταυρού και μίλησαν στους μαθητές οι οποίοι ευαισθητοποιήθηκαν στα θέματα του εθελοντισμού και ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Ερυθρού Σταυρού και συγκεντρώνοντας πολλά τρόφιμα σε σακούλες και κουτιά».
Η μαθήτρια της Β’ Τάξης Δέσποινα Χαραλάμπους ανέφερε πως «με πολύ μεγάλη διάθεση φέραμε τρόφιμα για να βοηθήσουμε τον ουκρανικό λαό».
Η Ελένη Στεφάνου της Β’ Τάξης επισήμανε πως «είναι πολύ σημαντικό να είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι για να βοηθήσουμε τους άμαχους. Άλλωστε εκεί που βρίσκεται τώρα ο ουρανικός λαός, μπορεί να βρεθούμε και εμείς, οπότε θα χρειαστούμε τη βοήθεια των άλλων.
Η μαθήτρια Ζωή Ταταριώτη τόνισε πως «δεν περιμέναμε ότι θα ζήσουμε έναν πόλεμο και μάλιστα σε ευρωπαϊκό έδαφος. Ζούμε στον 21ο αιώνα και πιστεύαμε ότι τα ζητήματα λύνονται με τον διάλογο και όχι με τον πόλεμο. Ελπίζαμε ότι ο κόσμος είχε προοδεύσει αρκετά για να μην φτάσει στον πόλεμο».
Παίρνοντας τον λόγο η μαθήτρια Μαρία Φασουλίδη επισήμανε πως «συμμετείχαμε σε μια σημαντική ανθρωπιστική βοήθεια για να βοηθήσουμε τον ουκρανικό λαό. Ο πόλεμος είναι μια πολύ άσχημη εξέλιξη. Ο Ερυθρός Σταυρός επιτελεί ένα σπουδαίο έργο βοηθώντας του Ουκρανούς να συνεχίσουν τη ζωή τους, τη στιγμή που άλλοι ξεσπιτώθηκαν και έγιναν πρόσφυγες».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το