Πολιτισμός

Τροφή για σκέψη στο βιβλίο «Και στο θάνατο, ζωή» του Στάθη Λιώτη

Στη στοά του Εμπορικού Κέντρου Old City παρουσιάστηκε χθες το βιβλίο του Στάθη Λιώτη «Και στο θάνατο, ζωή». Το βιβλίο αποτελείται από διηγήματα που έγραψε ο κ. Λιώτης πριν αρκετά χρόνια και σύμφωνα με τον ίδιο ο τίτλος του βιβλίου είναι αρκετά αισιόδοξος παρόλο που περιέχει τη λέξη θάνατος.
Ο ίδιος σημείωσε χθες ότι υποστηρίζει πως η ζωή δεν τελειώνει στον θάνατο. «Αυτό είναι γνωστό και από τους αρχαίους Έλληνες και από τον Χριστιανισμό. Το μήνυμα που θέλω να περάσω είναι ότι δεν σταματάει η ζωή στον θάνατο» τόνισε.
Στο βιβλίο περιλαμβάνονται κοινωνικές ιστορίες, ενώ, όπως επισήμανε ο συγγραφέας, αποφεύγει τις πολιτικές προεκτάσεις, καθώς θεωρεί ότι η τέχνη είναι εκτός πολιτικής.
«Τα διηγήματα σχετίζονται με το αληθινό νόημα των Χριστουγέννων, με το μήνυμα ότι δεν πρέπει να εγκαταλείπουμε την προσπάθεια, με τη μοναξιά» ανέφερε και πρόσθεσε ότι εμπνεύστηκε το βιβλίο του κατά τη διάρκεια μιας κηδείας στην Αθήνα.
«Μέσα από το βιβλίο μου θέλω να περάσω μηνύματα τέχνης, ομορφιάς. Οι αναγνώστες διαβάζοντας το βιβλίο θα κερδίσουν τροφή για σκέψη, μία λογοτεχνική γλώσσα».
Για το βιβλίο μίλησαν η υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων ΔΔΕ Μαγνησίας Σοφία Κανταράκη, η διευθύντρια του 9ου Γυμνασίου Βόλου Νίκη Χατζηκυριάκου, η γραμματέας της Ένωσης Θεολόγων – ενεργό μέλος της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας Κατερίνα Κολοκοτρώνη και η εκπαιδευτικός – λογοτέχνης Ελένη Ζαχαριάδου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το