Ελλάδα

Τροχαίο με νεκρή αρκούδα στην Καστοριά

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Μία ακόμη αρκούδα τραυματίσθηκε θανάσιμα σε τροχαίο ατύχημα στην περιοχή της Καστοριάς, κοντά στο χωριό Φωτεινή, όπου έχουν σημειωθεί και άλλα ατυχήματα με θύματα είδη της άγριας πανίδας, λόγω της πυκνής βλάστησης και της γειτνίασης τόσο με τον ημιορεινό όγκο που αποτελεί βιότοπο όσο και με αρδευτικό κανάλι, από το οποίο τα ζώα πίνουν νερό.

Μέλος της Ομάδας Άμεσης Επέμβασης (ΟΑΕ) της Περιβαλλοντικής οργάνωσης “Καλλιστώ” ειδοποιήθηκε αρκετά αργότερα από την ώρα του ατυχήματος από υπάλληλο του Δασαρχείου και έσπευσε στο σημείο λίγη ώρα προτού το ζώο καταλήξει.

Με αφορμή αυτό το γεγονός, η “Καλλιστώ”, σε ανακοίνωσή της, εκφράζει τη δυσαρέσκειά της γιατί δεν ειδοποιήθηκε εγκαίρως και δεν παρίστατο κτηνίατρος προκειμένου να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες στο βαριά τραυματισμένο ζώο και να του γίνει η κατάλληλη αναισθητοποίηση.
“Αντ’ αυτού”, συνεχίζει η ανακοίνωση, “η αναισθητοποίηση του ζώου έγινε με ερασιτεχνικό τρόπο από εκπρόσωπο φορέα που δεν συμμετέχει επίσημα στην ΟΑΕ και δεν είναι κτηνίατρος, με αποτέλεσμα να επιβαρυνθεί περαιτέρω η κατάσταση του ζώου και να καταλήξει πρόωρα”.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το