Αθλητισμός

Τρίτος ο Χρ. Βολικάκης στο Γκραν Πρι ποδηλασίας στη Μόσχα

Σ13 Φ2 ΔΙΣΤ

Δείχνει ξεκάθαρα ότι βρίσκει και πάλι το ρυθμό του και προσθέτει το ένα μετάλλιο μετά το άλλο στην συλλογή του. Ο λόγος για τον Βολιώτη ποδηλάτη Χρήστο Βολικάκη που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο σπριν στη Μόσχα, στην δεύτερη ημέρα του ρωσικού Γκραντ Πρι «Memorial of Alexander Lesnikov». Ένα ακόμα μετάλλιο που ήρθε λίγες μόνο μέρες μετά το χάλκινο στο κέιριν, στο Μινσκ.

Νικητής του αγωνίσματος ήταν ο Ρώσος Ντένις Ντιμτρίεφ (ασημένιος παγκόσμιος) και δεύτερος ο Αυστραλός Σέιν Πέρκινς (χάλκινος Ολυμπιονίκης), ενώ ο Χρήστος Βολικάκης για να πάρει το χάλκινο κέρδισε τον Λιθουανό Βασίλιους Λεντέλις.
Εντυπωσιακή ήταν όμως η εμφάνιση και του αδελφού του, Ζαφείρη Βολικάκη, που κατετάγη 5ος στους άνδρες ενώ ο αθλητής του Άκρατου Βόλου Σωτήρης Μπρέτας ήταν 19ος, ο Γιάννης Καλογερόπουλος 29ος και ο Τάσος Αντωνόπουλος 30ος. Στα αξιοσημείωτα η ακύρωση του Σωτήρη Μπρέτα μετά τη νίκη του για τηνφάση των 18 κερδίζοντας τρεις Ρώσους αθλητές. Στους άνδρες συμμετείχαν 42 αθλητές.
Η μεγάλη έκπληξη στη Μόσχα ήταν ο Βασίλης Δημητρόπουλος. Ο νεαρός πρωτάρης της Εθνικής μας ομάδας πίστας, ξάφνιασε τους πάντες κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο, στο σπριντ, στην κατηγορία των εφήβων.
Οι ομοσπονδιακοί προπονητές Δημήτρης Χίος και Στέργιος Σαλπαδήμος δήλωσαν για τον «χάλκινο» Χρήστο Βολικάκη: «Βρίσκει και πάλι τον εαυτό του. Μετά το χάλκινο στο κέιριν στο Μινσκ, πρόσθεσε ακόμα ένα χάλκινο εδώ στη Μόσχα. Δείχνει ότι συνεχώς βελτιώνεται και καλύπτει το χαμένο έδαφος εξαιτίας της επέμβασης που τον κράτησε μακριά από τους αγωνιστικούς χώρους. Είμαστε σίγουροι ότι μέχρι την Ολυμπιάδα θα είναι σε πολύ καλή κατάσταση, για να δώσει δυνατός και έτοιμος την μεγάλη του μάχη».
Νωρίτερα η Εθνική στο ομαδικό σπριντ κατέκτησε την 7η θέση ανάμεσα σε 15 ομάδες. Την ελληνική ομάδα αποτελούσαν ο Σωτήρης Μπρέτας, o Ιωάννης Καλογερόπουλος και ο Ζαφείρης Βολικάκης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το