Παραπολιτικά

Τρίτος έρανος για ασθενείς του Γηροκομείου Καναλίων – Τι απαντά το Ίδρυμα

Είναι ο τρίτος έρανος που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στο Νοσοκομείο του Βόλου από το προσωπικό, για να υποστηριχθούν οι ασθενείς του Γηροκομείου Καναλίων. Νερά και εσώρουχα μιας χρήσης, που έχουν ανάγκη οι ηλικιωμένοι, αγοράζονται από το προσωπικό της κλινικής covid, και απορίας άξιο είναι πού βρίσκονται οι υπεύθυνοι του Γηροκομείου, να στηρίξουν τις ανάγκες των ανθρώπων που μολύνθηκαν από τον κορωνοϊό στο ίδρυμα. Πιτζάμες και ρόμπες καθαρές δίνει η δομή «Φιλύρα». Δεν θα έφτανε ποτέ το υγειονομικό προσωπικό στο σημείο, να δημοσιοποιήσει ένα «εσωτερικό» ζήτημα, αλλά ο κόμπος έφτασε στο χτένι.
ΚΑΤ. ΤΑΣ

Το Γηροκομείο Καναλίων απαντά
Από το Γηροκομείο Καναλίων ανακοινώθηκαν τα εξής: «Με ιδιαίτερη θλίψη και αγανάκτηση επιθυμούμε ως διοίκηση του Γηροκομείου Καναλιών να απαντήσουμε στο δημοσίευμά σας σχετικά με τους τρόφιμους του ιδρύματός μας, που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο του Βόλου.
1. Το ίδρυμα στέκεται με περισσή φροντίδα κοντά στους τρόφιμούς του, που δίνουν τον αγώνα, να ξεπεράσουν τον κορωνοϊό και τους προμηθεύει καθημερινά με είδη που έχουν ανάγκη.
2. Το ίδιο πράττουν με δική τους πρωτοβουλία και πολλοί από τους συγγενείς τους.
3. Ουδέποτε από τους υπεύθυνους του νοσοκομείου λάβαμε αίτημα για ανάγκη προσφοράς ειδών πρώτης ανάγκης και δεν ανταποκριθήκαμε.
4. Τα περί εράνου βρίσκονται στη νοσηρή φαντασία κάποιων και εξυπηρετούν σκοπιμότητες.
5. Θεωρούμε ότι σε αυτή τη δύσκολη φάση που διέρχεται το ίδρυμα, τέτοια ψευδή δημοσιεύματα προκαλούν σύγχυση και δεν βοηθούν στην αντιμετώπιση της κατάστασης.

Απάντηση Συντάκτη
Επαναλαμβάνουμε πως ουδέποτε το προσωπικό του Νοσοκομείου θα δημοσιοποιούσε κάθε ενέργεια, που αφορά «έρανο» στο Αχιλλοπούλειο, για να καλυφθούν ανάγκες νοσηλευόμενων. Και το προσωπικό του Νοσοκομείου διακατέχεται από την ίδια αγανάκτηση, που εκφράζει η διοίκηση του Γηροκομείου Καναλίων και τη διαβεβαιώνουμε γι’ αυτό. Αντί υποδείξεων η διοίκηση του Ιδρύματος πρέπει να δώσει βάρος στους ανθρώπους, που φιλοξενεί. Η αγανάκτηση πρέπει να αντικατασταθεί από την ευθύνη, που δεν επιδείχθηκε για την προστασία των ασθενών από τον κορωνοϊό και μολύνθηκε η συντριπτική πλειοψηφία των φιλοξενουμένων. Ποτέ βεβαίως δεν είναι αργά…
ΚΑΤ. ΤΑΣ

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το