Τοπικά

Τρίτο βραβείο για τον Απ. Σαρακατσάνο στον πανελλήνιο διαγωνισμό αστρονομίας – Έπαινος για τον Β. Μηλαρά

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της 3ης (τελικής) φάσης του 26ου Πανελληνίου Μαθητικού Διαγωνισμού Αστρονομίας για το Γυμνάσιο και για το Λύκειο
Ανάμεσα στους νικητές του Γυμνασίου και του Λυκείου και δύο Βολιώτες μαθητές.
Πιο συγκεκριμένα από την Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος, που έχει την έδρα της στο Βόλο, εκδόθηκαν τα αποτελέσματα του 26ου Πανελληνίου Μαθητικού Διαγωνισμού Αστρονομίας και Διαστημικής 2021. Αξίζει να τονιστεί ότι στην 3η θέση εκ των επιτυχόντων μαθητών του Γυμνασίου βρίσκεται ο μαθητής Σαρακατσάνος Απόστολος από το Μουσικό Σχολείο του Βόλου και τον 7ο Έπαινο εκ των επιτυχόντων μαθητών του Λυκείου πήρε ο Μηλαράς Βασίλης του 2ου ΓΕΛ Ν. Ιωνίας Βόλου.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα έχουν ως εξής: Λύκειο
1ο βραβείο: Φειδάκης Αθανάσιος του 2ου ΓΕΛ Αιγίου Αχαΐας, 2ο Βραβείο: Λιάμπας Παναγιώτης, των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη Θεσ/νίκης, 3ο βραβείο: Σκούπας Ανδρέας, του Μουσικού Σχολείου Αλίμου Αττικής.
Έπαινοι: Μαλιάρης Κων/νος του 1ου ΓΕΛ Ναυπάκτου, Νείλα Βασιλική του 3ου ΓΕΛ Ηλιούπολης Αττικής, Αγγέλου Αθανάσιος του Ημερήσιου ΓΕΛ Σύρου, Φωτιάδης Πρόδρομος, των Λυκειακών Τάξεων Νικηφόρου Δράμας, Φλωρόπουλος Χριστόφορος, του 4ου ΓΕΛ Αλίμου Αττικής, Καραφυλλιά Χριστίνα, των Εκπ. Μαντουλίδη Θεσ/νίκης, Μηλαράς Βασίλης, του 2ου ΓΕΛ Ν. Ιωνίας Βόλου, Κωνσταντινίδης Ορέστης, των Εκπ. Μαντουλίδη Θεσ/νίκης, Λιγουδιστιανός Στέφανος, του Πειραματικού Σχ. Παν. Αθηνών, Ζηκούλης Ορέστης, της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης, Ζηκούδης Νικόλαος, του 2ου ΓΕΛ Ν. Σμύρνης και Ορφανίδης Κων/νος, του 4ου ΓΕΛ Δράμας.

Οι πέντε (5) πρώτοι του Λυκείου αποτελούν τα μέλη της Ολυμπιακής Ομάδας Αστρονομίας – Αστροφυσικής και θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην 14η Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας – Αστροφυσικής που θα γίνει 10-25 Νοεμβρίου 2021 με διοργανώτρια χώρα την Κολομβία, αλλά δυστυχώς διαδικτυακά λόγω της πανδημίας COVID-19.
Γυμνάσιο 1ο Βραβείο: Μελίστας Γεώργιος, του 1ου Γυμνασίου Ναυπάκτου, 2ο Βραβείο: Κούρτης Απόστολος-Ταξιάρχης, του 5ου Γυμνασίου Κέρκυρας, 3ο Βραβείο: Σαρακατσάνος Απόστολος, του Μουσικού Σχολείου Βόλου.

Έπαινοι: Τζιόλας Ανδρέας, του Προτύπου Γυμνασίου Αναβρύτων, Κουστουμπάρδης Νικόλας, του Πειραματικού Γυμνασίου Παν. Πατρών, Θεοδόσης Θεόδωρος, του Γυμνασίου «Ώθηση», Μετάι Ορέστης, του Πειραματικού Γυμνασίου Παν. Πατρών, Παντελής Φίλιππος, του Αμερικανικού Κολλέγιου Ελλάδας «Pierce», Κωνσταντινίδης Τιμολέων, των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη Θεσ/νίκης, Χριστοδούλου Γεωργία, του Πρότυπου Γυμνασίου Πατρών και Σαρδιανός Μάριος, του 1ου Γυμνασίου Καλλιθέας Αθηνών.

Ο Απόστολος Σαρακατσάνος δήλωσε πως ”Αισθάνομαι πολύ χαρούμενος με αυτή την επιτυχία, γιατί έτσι πιστεύω ανταμείβονται η δουλειά και η προσπάθειά μου ένα χρόνο τώρα. Με ενδιαφέρει ο κλάδος των θετικών επιστημών και έχω μια ιδιαίτερη αγάπη για την Αστρονομία και την Αστροφυσική.”
Η τελετή απονομής των βραβείων και επαίνων θα ανακοινωθεί αργότερα και ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας, αν θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης ή θα αποσταλούν τα διπλώματα ταχυδρομικά.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το