Τοπικά

Τρίτη διαδικτυακή ανοικτή συζήτηση της Ζέττας Μακρή για τους δασικούς χάρτες

Από το γραφείο της κ. Ζέττας Μακρή εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Με τη μέγιστη, δυνατή, συμμετοχή και πολύ μεγάλο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε από την πρόεδρο της ειδικής μόνιμης επιτροπής περιφερειών και βουλευτή Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή, χθες, Πέμπτη 21 Μαΐου, η τρίτη ανοικτή διαδικτυακή συζήτηση με θέμα τον νέο περιβαλλοντικό νόμο για τους δασικούς χάρτες. Η συζήτηση, που διήρκεσε σχεδόν δύο ώρες, ήταν άκρως ενδιαφέρουσα και διαδραστική καθώς ο καθηγητής και γενικός γραμματέας του υπουργείου περιβάλλοντος και ενέργειας κ. Κ. Αραβώσης, μαζί με τους συνεργάτες του, απάντησαν σε πλήθος ερωτήσεων, που τέθηκαν από τους συμμετέχοντες, για τις διαδικασίες και τις δυνατότητες που παρέχονται από τον νέο νόμο στους αγρότες και τους καλλιεργητές που θέλουν να διασφαλίσουν, οριστικά και νόμιμα, τις ιδιοκτησίες τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως, μεταξύ των συμμετεχόντων, που παρενέβησαν ενεργά, στη συζήτηση ήταν ο τομεάρχης αγροτικών θεμάτων της ΝΟΔΕ Μαγνησίας κ. Χάρης Κόκκαλης, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μικρού Περιβολακίου κ. Στέργιος Παπαζήσης, ο κ. Γιώργος Βασιλείου, εκπρόσωπος των ιδιοκτητών αγροκτημάτων της περιοχής του Πηλίου, ο κ. Απόστολος Τσελεπής, υπάλληλος δασαρχείου και κάτοικος Κισσού, αγρότες από τις περιοχές του κεντρικού και βορειοανατολικού Πηλίου, του Αλμυρού και του Βελεστίνου, ενώ συμμετείχαν, επίσης, ο γενικός γραμματέας της ΔΑΠ ΝΔΦΚ Κωνσταντίνος Τσιαγκλιώτης καθώς και πολλά εκλεγμένα μέλη των ΔΗΜΤΟ, της ΝΟΔΕ και της ΟΝΝΕΔ Μαγνησίας.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα και τους συνεργάτες του, βασική επιδίωξη του υπουργείου είναι η ταχύτατη εξέταση των αντιρρήσεων, που έχουν ήδη κατατεθεί, με την περαιτέρω ενίσχυση με εξειδικευμένο προσωπικό των αρμόδιων επιτροπών, ενώ τονίστηκε πως θα δοθεί, για ακόμη μία φορά, η δυνατότητα σε όσους ενδιαφερόμενους δεν μπόρεσαν ή δεν πρόλαβαν να καταθέσουν τις έγγραφες αντιρρήσεις τους να προβούν, τώρα, στην κατάθεση των σχετικών φακέλων. Από την εξέλιξη της συζήτησης, κατέστη σαφής η πρόθεση της ηγεσίας του υπουργείου αλλά και της κυβέρνησης να δοθεί μία καθαρή λύση για τις ιδιοκτησίες χιλιάδων αγροτών, να εξαλειφθούν, όσο το δυνατόν περισσότερο, οι αδικίες και να διορθωθούν οι στρεβλώσεις, που δημιουργήθηκαν από το – κατά κοινή ομολογία – ανεπαρκές και αντισυνταγματικό, προηγούμενο, νομικό πλαίσιο.
Από την πλευρά της η κ. Μακρή ευχαρίστησε, θερμά, τόσο τον γενικό γραμματέα όσο και τους συνεργάτες του για την ολοκληρωμένη και εμπεριστατωμένη ενημέρωση, που παρείχαν, ενώ δήλωσε άκρως ικανοποιημένη και εντυπωσιασμένη όχι με την συμμετοχή των Μαγνησιωτών αλλά και με τη γνώση σε αυτή τη διαδικτυακή συνάντηση που διοργάνωσε.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Αντίδραση

Ούτε καν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης δεν περίμενε την αντίδραση ενός φιλάθλου του…

31 Μαΐου 2024

Τάσος Τσιαπλές: “Πυρηνικά και ραδιενεργά απόβλητα της Βουλγαρίας. Τι σχέση έχει η Ελλάδα με τη διαχείρισή τους;”

Σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Θεσσαλίας Τάσος Τσιαπλές αναφέρει: «Στην συνεδρίαση του…

31 Μαΐου 2024

Αίσιο τέλος στην εξαφάνιση της Κυψέλης: Βρέθηκαν η 4χρονη και η προγιαγιά της

Tην 4χρονη και τη 76χρονη προγιαγιά της που είχαν εξαφανιστεί στην Κυψέλη από τη Δευτέρα…

31 Μαΐου 2024

Πλατφόρμες

Την ψηφιακή πλατφόρμα erga.gov.gr μέσω της οποίας μπορεί κάθε πολίτης, δημοσιογράφοι, αυτοδιοικητικοί φορείς, η κοινωνία…

31 Μαΐου 2024

Συμμετοχή της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας στο νέο Ταμείο Χαρτοφυλακίου ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ

Η ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ συμμετέχει στο νέο Ταμείο Χαρτοφυλακίου ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ διευρύνοντας την συνεργασία της…

31 Μαΐου 2024

Αλ.Μεϊκόπουλος:«Επανεγκαθίδρυση του ΕΣΥ με επίκεντρο τον άνθρωπο»

Σε δήλωσή του ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, αναφέρει: «Δημόσια Νοσοκομεία που υπολειτουργούν…

31 Μαΐου 2024