Τοπικά

Τρίτεκνη μητέρα – εργαζόμενη αρίστευσε στους Νηπιαγωγούς

Τον όρκο στους προπτυχιακούς φοιτητές του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας διάβασε η μητέρα και εργαζόμενη κ. Βασιλική Αντωνίου από τη Λάρισα.

Για αρκετό χρονικό διάστημα μετακινούνταν πολλές φορές μεταξύ Λάρισας και Βόλου για να παρακολουθήσει μαθήματα στο Παιδαγωγικό Τμήμα και να εντρυφήσει σε μια επιστήμη που αγάπησε ιδιαίτερα. Μητέρα και εργαζόμενη είχε στο πλευρό της τον σύζυγό της που την ενθάρρυνε να ολοκληρώσει τον στόχο της.
Η 38χρονη κ. Βασιλική Αντωνίου είναι μητέρα τριών μικρών παιδιών και εργάζεται ως ψυχολόγος στο γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Χθες ήταν η στιγμή της επιβράβευσης των κόπων και των προσπαθειών της. Σε μια συγκινητική τελετή ήταν αυτή που διάβασε τον όρκο έχοντας συγκεντρώσει βαθμολογία 9,06. Και ήταν το δεύτερο πτυχίο της, καθώς το πρώτο σχετιζόταν με την ψυχολογία.

Πλαισιωμένη από την οικογένειά της τόνισε πως «Για τη φοίτηση στο Τμήμα στο οποίο εισήλθα με κατατακτήριες εξετάσεις, υπήρχαν αντικειμενικές δυσκολίες από την άποψη του χρόνου, αλλά με τη βοήθεια του συζύγου και των γονέων μου μπόρεσα να πετύχω τον στόχο μου. Επίσης με βοήθησε και το γεγονός πως είμαι μεγαλύτερη και αυτό ωφέλησε στον τρόπο που διάβαζα. Θα έλεγα πως στη δεύτερη σχολή το απολαμβάνεις κιόλας».
Η ίδια πρόσθεσε πως «στο Πανεπιστήμιο είχα καθηγητές που έδειξαν μεγάλη κατανόηση και γνώρισα και σπουδαίους συμφοιτητές, ενώ έμειναν και φιλίες από αυτό το ταξίδι. Με το πτυχίο ανοίγουν παράθυρα στη ζωή ενός ανθρώπου».
Ερωτηθείσα, αν θα αξιοποιήσει το πτυχίο, απάντησε πως «δεν ξέρω, τι θα φέρει η ζωή. Θα συνεχίσω πάντως. Το έκανα, γιατί το ήθελα. Δεν είχα σκοπό κάπου να το χωρέσω στη ζωή μου, αλλά σίγουρα όλα κάτι μπορούν να προσφέρουν».
Συμπλήρωσε λέγοντας πως «η παιδαγωγική ως επιστήμη της αρέσει, κάτι που το κατάλαβε τα τελευταία χρόνια».
Μάλιστα, όπως ανέφερε, «προσπαθούσα τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα να έρχομαι στον Βόλο και να παρακολουθώ τα μαθήματα».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το