Κόσμος

Τρισδιάστατο το προεδρικό πορτρέτο του Ομπάμα

Το πρώτο προεδρικό πορτρέτο, αυτό του Μπαράκ Ομπάμα, εκτυπωμένο σε τρισδιάστατο εκτυπωτή, δημιούργησε το Ινστιτούτο Σμιθσόνιαν.

Ο Λευκός Οίκος δημοσίευσε στο YouTube την Τρίτη ένα βίντεο με τον Ομπάμα να κάθεται για την ιστορική αυτή εκδοχή του πορτρέτου, μία πρωτοβουλία του Σμιθσόνιαν σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Δημιουργικής Τεχνολογίας της Νότιας Καλιφόρνια.

Για να δημιουργηθεί η ομοιότητα, στο πρόσωπο του Ομπάμα άστραψαν 50 προσαρμοσμένα σε υπολογιστές φώτα LED, ακριβώς για να προκύψουν δέκα διαφορετικές συνθήκες φωτισμού σε μόλις ένα δευτερόλεπτο, εξασφαλίζοντας ότι κάθε πτυχή και κάθε χαραμάδα θα καταγραφεί και θα εκτυπωθεί.

Οι φωτογραφίες ελήφθησαν από οκτώ κάμερες υψηλής ευκρίνειας σχεδιασμένες για αθλητικά γεγονότα και έξι ευρυγώνιες. Οι τεχνικοί χρησιμοποίησαν ακόμη και δύο χειροκίνητους 3D σαρωτές για τη συλλογή περιφερειακών δεδομένων.

Οι έμπνευση για το πρότζεκ ήρθε από τη μάσκα του Λίνκολν που βρίσκεται στην Εθνική Πινακοθήκη Πορτρέτων. Η μάσκα είχε κατασκευαστεί καλύπτοντας το πρόσωπο του τότε Προέδρου με επίδεσμο, ανοίγοντας δύο τρύπες στα ρουθούνια για να αναπνέει, εξήγησε ο Gunter Waibel, διευθυντής του τμήματος ψηφιακού σχεδιασμού του Σμιθσόνια.

Η διαδικασία ήταν ευκολότερη βέβαια για τον Ομπάμα, ο οποίος το μόνο που είχε να κάνει ήταν να διατηρήσει την προεδρική πόζα για μία στιγμή μόνο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το