Τοπικά

Τρεις στους τέσσερις εισακτέους στο Οικονομικό με Μαθηματικά κάτω από τη βάση

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στους καθηγητές του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών από τη νέα μεγάλη μείωση των μορίων στη βάση εισαγωγής που για φέτος διαμορφώθηκε στα 11.676 μόρια, ενώ πέρυσι ήταν στα 13.165, δηλαδή μείωση 1.489 μόρια.
Ήταν η μεγαλύτερη «βουτιά» στα μόρια μεταξύ των Τμημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Η εξέλιξη προκαλεί προβληματισμό για το επίπεδο τελικά των εισακτέων στο Τμήμα και κατά πόσο μπορούν να ανταποκριθούν στο ύψος των απαιτήσεων.
Ο πρόεδρος του Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Μιχάλης Ζουμπουλάκης τόνισε πως «μας προβληματίζει ιδιαίτερα το γεγονός πως όλο και μειώνεται η βάση εισαγωγής στο Τμήμα που σε ένα βαθμό σημαίνει και χαμηλότερο επίπεδο εισακτέων. Μάλιστα το ζήτημα το συζητήσαμε και στην τελευταία γενική συνέλευση που πραγματοποιήσαμε για φέτος το καλοκαίρι και εξετάσαμε τις διαστάσεις του. Βέβαια αφορά όλα τα Οικονομικά τμήματα της χώρας που επίσης σημείωσαν καθίζηση στα μόρια εισαγωγής. Ωστόσο η πραγματικότητα παραμένει και μας ανησυχεί».
Συνεχίζοντας ο κ. Ζουμπουλάκης ανέφερε πως «για παράδειγμα πέρυσι τρεις στους τέσσερις εισακτέους είχαν γράψει στα μαθηματικά κάτω από τη βάση, ενώ το ίδιο αναμένεται να έχει συμβεί και φέτος. Ωστόσο στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών τα μαθηματικά είναι βασικό μάθημα, ενώ σχετίζονται με το 50% και πλέον του συνόλου των μαθημάτων. Για να ενισχύσουμε τους φοιτητές μας στα μαθηματικά αλλά και στα υπόλοιπα μαθήματα που έχουν μαθηματικές έννοιες υλοποιούμε διάφορες δράσεις. Έτσι στα μαθηματικά, την πληροφορική, τη λογιστική έχουμε δημιουργήσει περισσότερα γκρουπ διδασκαλίας, ενώ για άλλα μαθήματα, όπως η οικονομετρία, η στατιστική, κάνουμε και επιπλέον μαθήματα. Ουσιαστικά εντείνουμε τις προσπάθειές μας με όλους τους τρόπους για να κατανοούν οι φοιτητές μας τις μαθηματικές και άλλες έννοιες καλύτερα».
Ο κ. Ζουμπουλάκης σημείωσε πως υπάρχει αποτύπωση του προαναφερθέντος ζητήματος και στον χρόνο αποφοίτησης των φοιτητών. «Εκεί που ήταν ο μέσος χρόνος αποφοίτησης κοντά στα 4,5 χρόνια σπουδών, τώρα έχει αυξηθεί στα πέντε και πλέον έτη, γιατί οι φοιτητές δυσκολεύονται να περάσουν τα μαθήματα. Έτσι ο χρόνος αποφοίτησης επιμηκύνεται» ανέφερε ο ίδιος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το