Τοπικά

Τρεις πλειστηριασμοί σήμερα στο Ειρηνοδικείο Βόλου 

Τρεις πλειστηριασμοί, δύο ακινήτων και ένας κινητών πραγμάτων έχουν αναγγελθεί για σήμερα στο Ειρηνοδικείο Βόλου. Επισπεύδοντες στον έναν πλειστηριασμό ακινήτου είναι Τράπεζα και στους άλλους δύο ιδιώτες.

Ειδικότερα σήμερα στο Ειρηνοδικείο έχει αναγγελθεί μέσω της γνωστής ιστοσελίδας δημοσιοποίησης πλειστηριασμών, ότι «βγαίνει στο σφυρί» ένα αγροτεμάχιο, που βρίσκεται στην εδαφική περιφέρεια του Δήμου Ρήγα Φεραίου, έκτασης 20.400 τ.μ., που είναι άρτιο και οικοδομήσιμο, ενώ έχει κατασκευαστεί εντός αυτού και μία ισόγεια αποθήκη, εμβαδού 150 τ.μ. Η τιμή πρώτης προσφοράς ορίστηκε η εμπορική αξία του ακινήτου, που είναι το ποσό των 142.300 ευρώ. Ιδιοκτήτρια του ακινήτου είναι ανώνυμη εταιρεία, με έδρα τη Ν. Ιωνία Βόλου και η κατάσχεση επιβλήθηκε για λογαριασμό της τράπεζας Πειραιώς, για οφειλή 17.811 ευρώ, πλέον τόκων και εξόδων εκτέλεσης.

Επίσης σήμερα στο Ειρηνοδικείο Βόλου έχει ανακοινωθεί πως πρόκειται να «βγει στο σφυρί» για λογαριασμό δύο ιδιωτών, διαμέρισμα πέμπτου ορόφου πολυώροφης οικοδομής στο κέντρο του Βόλου, ιδιοκτησίας ελεύθερου επαγγελματία, για οφειλές του τελευταίου προς τους επισπεύδοντες τον πλειστηριασμό, ύψους 24.890 ευρώ, πλέον τόκων και εξόδων εκτέλεσης. Τιμή πρώτης προσφοράς για τον πλειστηριασμό του ακινήτου ορίστηκε το ποσό των 83.000 ευρώ.
Επίσης σήμερα στο Ειρηνοδικείο Βόλου πρόκειται να «βγουν στο σφυρί» κινητά πράγματα ενός ιδιώτη, με επίσπευση ενός άλλου, εμπόρου, για οφειλή ύψους 4.116 ευρώ, πλέον τόκων και εξόδων εκτέλεσης.

Αναλυτικότερα, θα «βγουν στο σφυρί» μια βάρκα πολυεστερική του οφειλέτη, μήκους 4,46 μέτρων, με τιμή πρώτης προσφοράς 1.333 ευρώ, μία εξωλέμβια μηχανή 30 ίππων, με τιμή πρώτης προσφοράς 2.666 ευρώ, μία εξωλέμβια μηχανή 6 ίππων με τιμή πρώτης προσφοράς 333 ευρώ και ένα μεταλλικό τρέιλερ βάρκας, μεταχειρισμένο, μήκους 5 μέτρων, με τιμή πρώτης προσφοράς επίσης τα 333 ευρώ.

Όπως είναι γνωστό, από τον ερχόμενο Αύγουστο αναμένεται να εφαρμοστεί το σύστημα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.
Στόχος των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών είναι να παρακαμφθούν τα εμπόδια, που έχει δημιουργήσει στα ειρηνοδικεία της χώρας η δράση ομάδων, που αντιτίθενται στη διενέργειά τους. Το σχέδιο νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης προβλέπει ότι «κάθε ηλεκτρονικός πλειστηριασμός θα αναγνωρίζεται από μοναδικό αριθμό, ο οποίος θα τον ακολουθεί μέχρι την ολοκλήρωσή του. Στον ηλεκτρονικό πλειστηριασμό θα λαμβάνουν μέρος υποψήφιοι πλειοδότες, που έχουν προηγουμένως πιστοποιηθεί, με βάση συγκεκριμένες διαδικασίες που προβλέπονται στον νόμο.
Η διοίκηση και η διαχείριση των ηλεκτρονικών συστημάτων πλειστηριασμών θα ανατεθούν με τη σύμφωνη γνώμη της Συντονιστικής Επιτροπής Συμβολαιογράφων Ελλάδος, στους κατά τόπους συμβολαιογραφικούς συλλόγους.

Στο ηλεκτρονικό σύστημα θα καταγράφονται όλες οι υποβληθείσες προσφορές. Οι συμμετέχοντες θα υποβάλλουν συνεχώς προσφορά μεγαλύτερη από την αμέσως προηγούμενη έως τον χρόνο λήξης της υποβολής προσφορών. Με βάση τη διαδικασία που περιγράφεται, «με την υποβολή της προσφοράς, οι υποψήφιοι πλειοδότες θα ενημερώνονται αμέσως από το σύστημα με ηλεκτρονικό μήνυμα για το ποσό της προσφοράς τους, τον ακριβή χρόνο υποβολής της, καθώς και ότι αυτή έχει εγκριθεί. Με το ίδιο μήνυμα ο υποψήφιος πλειοδότης θα ενημερώνεται για το αν είναι αυτός, που έχει υποβάλλει τη μεγαλύτερη τρέχουσα προσφορά, καθώς και για τη μέγιστη προσφορά που έχει υποβληθεί στο σύστημα». Ο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός θα ολοκληρώνεται όταν «μετά τη λήξη της διαδικασίας υποβολής των πλειοδοτικών προσφορών, ο υπάλληλος του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού θα συντάσσει και θα υποβάλλει στο σύστημα την κατασχετήρια έκθεση, ανακηρύσσοντας τον υπερθεματιστή. Όσοι έχουν λάβει μέρος στον ηλεκτρονικό πλειστηριασμό θα ενημερώνονται αμελλητί για τη σειρά κατάταξής τους». Τελικό στάδιο θα είναι η καταβολή του πλειστηριάσματος, το οποίο ο υπερθεματιστής θα έχει υποχρέωση να καταβάλει στον υπάλληλο του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού, το αργότερο τη δέκατη εργάσιμη ημέρα από τη διενέργεια του πλειστηριασμού, ενώ ο υπάλληλος οφείλει να το καταθέσει -εντόκως- το αργότερο τη δωδέκατη εργάσιμη ημέρα στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, διαδικασία που ακολουθείται και σήμερα.
ΔΗΜΟ.Σ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το