Τοπικά

Τρεις πλειστηριασμοί σήμερα στο Ειρηνοδικείο Βόλου

Τρεις πλειστηριασμοί είναι προγραμματισμένοι σήμερα στο Ειρηνοδικείο Βόλου και ένας στο Ειρηνοδικείο Σκοπέλου, ωστόσο λόγω της αποχής των συμβολαιογράφων δεν αναμένεται να διενεργηθούν.
Οι πλειστηριασμοί αφορούν:
-Κατάστημα στην παραλία του Βόλου, ιδιοκτησίας τεχνικής εταιρείας, με τιμή πρώτης προσφοράς 144.000 ευρώ.
-Οικόπεδο στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου με ξενοδοχείο εντός αυτού, με τιμή πρώτης προσφοράς 1,5 εκ. ευρώ.
-Ισόγεια οικία 62 τ.μ. σε οικόπεδο 178 τ.μ. στον Βόλο, με τιμή πρώτης προσφοράς 107.000 ευρώ. Και οι τρεις πλειστηριασμοί γίνονται με επίσπευση τραπεζών.
Εξάλλου ένας πλειστηριασμός είναι προγραμματισμένος να διενεργηθεί σήμερα στο Ειρηνοδικείο Σκοπέλου, με επίσπευση επίσης τράπεζας. Πρόκειται για αγροτεμάχιο με ξενοδοχειακό συγκρότημα εντός στη Σκιάθο, ιδιοκτησίας ξενοδοχειακής και τουριστικής επιχείρησης, με τιμή πρώτης προσφοράς 1.616.813 ευρώ.
Όπως είναι γνωστό, οι συμβολαιογράφοι μέλη του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Λάρισας, απέχουν από όλους τους πλειστηριασμούς ακινήτων, τόσο τους ηλεκτρονικούς, όσο και με φυσική παρουσία στα Ειρηνοδικεία, μέχρι 31 Μαρτίου 2018.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, την Πρωτομαγιά αναμένεται να αρχίσουν και οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ακινήτων με επίσπευση του Ελληνικού Δημοσίου. Στη Μαγνησία υπολογίζεται πως σε πρώτη φάση θα «βγουν στο σφυρί» 350 περίπου ακίνητα για χρέη προς το Δημόσιο άνω των 50.000 ευρώ.
Μάλιστα φημολογείται πως οι τιμές εκκίνησης των πλειστηριασμών για τα ακίνητα μπορεί να είναι και κάτω από τις εμπορικές, που φυσικά είναι κατώτερες των αντικειμενικών. Υπολογίζεται ότι στη Μαγνησία ξεπερνούν τις 2000 οι οφειλέτες του Δημοσίου με οφειλές άνω των 50.000 ευρώ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το