Ελλάδα

Τρεις γυναίκες ξεσκέπασαν επιχείρηση εκμετάλλευσης ανέργων

anergoi

Έμειναν άνεργες γιατί δεν άντεχαν να εξαπατούν ανέργους. Παραιτήθηκαν και κατήγγειλαν την εταιρία που έπαιρνε χρήματα από απογοητευμένους ανέργους τάζοντας δουλειές με υψηλές αποδοχές στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία.

Υποσχόντουσαν τα πάντα χωρίς να δίνουν τίποτα: Μισθούς από 8.000 έως 14.000 ευρώ, 10 μισθούς μπροστά, δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια για τη μεταβίβαση στη χώρα εργασίας, δωρεάν αυτοκίνητο, οικιακή βοηθό, σπίτι, φαγητό, δωρεάν διακοπές 6 μέρες το μήνα.

Αυτές ήταν μερικές μόνο από τις υποσχέσεις που έδινα στα διαφημιστικά τους σλόγκαν.

Έτσι έπαιρναν 150-300 ευρώ από ανυποψίαστους πολίτες δήθεν για τα διαδικαστικά και δεν τα επέστρεφαν ποτέ. Όταν οι άνεργοι καταλάβαιναν ότι επρόκειτο για απάτη και ζητούσαν πίσω τα λεφτά τους, τους απειλούσαν και τους προπηλάκιζαν.Διέθεταν ακόμα και μπρ

Το κύκλωμα είχε καταφέρει να αποσπάσει χρηματικό ποσό που υπερβαίνει τις 600.000 ευρώ, από το υστέρημα των πολιτών που έψαχναν για δουλειά.

Όσο οι τρεις καταγγέλλουσες εργαζόντουσαν στη επιχείρησης έβλεπαν τους μπράβους της εταιρίας να διώχνουν σηκωτούς όσους πολίτες τολμούσαν να διαμαρτυρηθούν για την απάτη.

Κάπως έτσι αποφάσισαν να προσφύγουν στις αρμόδιες διωκτικές Αρχές, προκειμένου να σταματήσουν το κερδοφόρο “εμπόριο ελπίδας”.

Συνελήφθησαν συνολικά 8 άτομα, σε βάρος των οποίων απαγγέλθηκαν κατηγορίες για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απειλή, νομιμοποίηση εσόδων εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας.

πηγή www.news247.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το