Ελλάδα

Τρίπολη: «Φωτιές» άναψαν τα σκουπίδια στην πόλη

tripoli

Τα πρώτα σκουπίδια της Τρίπολης που έφτασαν απόψε στο νέο χώρο αποθήκευσης που μίσθωσε ο Δήμος από ιδιώτη, στην περιοχή Άγιος Βλάσης, προκάλεσαν την αντίδραση των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

Οι κάτοικοι δηλώνουν πως δεν μπορούν να επιτρέψουν την εναπόθεση των σκουπιδιών στο σημείο, γιατί βρίσκεται πολύ κοντά στα σπίτια τους, ενώ σημειώνουν ότι ο χώρος είναι μέσα στο δάσος και κινδυνεύει, αλλά και σε κοντινή απόσταση υπάρχει πηγή ύδρευσης και κινδυνεύει να μολυνθεί από τα σκουπίδια.

Έκλεισαν το δρόμο 

Οι διαμαρτυρόμενοι έκλεισαν το δρόμο με αυτοκίνητο για να μην συνεχίσει ο Δήμος να μεταφέρει σκουπίδια και δήλωσαν ότι θα μείνουν και θα περιφρουρούν το χώρο, ενώ κλήθηκε η αστυνομία για να μην προκληθούν επεισόδια.

Από πλευράς δημοτικής αρχής ο δημοτικός σύμβουλος υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Σωτήρης Παπαδημητρίου, που βρισκόταν από νωρίς στο χώρο αποθήκευσης των σκουπιδιών, προσπάθησε να εξηγήσει στους κατοίκους ότι προσωρινά για λίγους μήνες θα πάνε τα σκουπίδια εκεί και μετά ο χώρος θα αποκατασταθεί πλήρως, αλλά οι κάτοικοι δεν πείθονται και δηλώνουν πως θα προσφύγουν στην δικαιοσύνη.

Επιπλέον, σε ανακοίνωσή της η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Μαντινειακή Συμπολιτεία», Αντωνία Γιαννούλη, επισημαίνει στη δημοτική αρχή ότι δεν έχει απεριόριστο χρόνο και υπογραμμίζει πως, «αν δεν υλοποιηθούν και δεν τηρηθούν όσα έχουν υποσχεθεί και στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο για την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και την τήρηση των δεσμεύσεών τους για την ενδιάμεση ολοκληρωμένη διαχείριση και δεν καθαρίσει άμεσα η πόλη και βέβαια δεν υπάρξει εκ νέου πρόβλημα, ο δρόμος της παραίτησής τους, είναι για εμάς μονόδρομος και δεν παίρνει καμία αναβολή». Και, προσθέτει πως «θα είμαστε οι πρώτοι που θα ζητήσουμε να αποδοθούν παντός είδους ευθύνες για την όποια ολιγωρία υπάρξει από εδώ και πέρα».

«Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους»

«Εδώ και ένα μήνα έχω δώσει λύση στο θέμα και τα απορρίμματα έχει δρομολογηθεί να πάνε προσωρινά στην Κοζάνη, εκεί όπου ο Οικολόγος Πράσινος δήμαρχος Λευτέρης Ιωαννίδης δέχτηκε να βοηθήσει. Ο δήμαρχος Τρίπολης κ. Παυλής και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Τατούλης ανέλαβαν τη μεταφορά. Δεν είναι δυνατόν να μην μπορούν να μεταφέρουν τα απορρίμματα, εδώ και τόσο καιρό. Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους έναντι της κοινωνίας», σχολίασε ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννης Τσιρώνης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το