Τοπικά

Τρίωρη στάση εργασίας εργαζομένων στο ΠΓΝΛ

panepistimiako

Τρίωρη στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι πραγματοποιούν την Παρασκευή τα μέλη του Πολυκλαδικού Σωματείου Εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Στη σχετική ανακοίνωση του Σωματείου αναφέρονται τα εξής :

«Μετά τα γεγονότα της προηγούμενης εβδομάδας ,δηλαδή της διαμαρτυρίας μας για συνάδελφο που μετακινήθηκε με συνοπτικές διαδικασίες στο αρχείο του νοσοκομείου, την επιστροφή του μετά την γνωστοποίηση προς τα μέσα ενημέρωσης , με έγγραφη πλέον απόφαση του διοικητή μας επανατοποθετήθηκε στο αρχείο για 2 μήνες όπως αναφέρει και με την δυνατότητα για άλλους έξι μήνες μέσω του Δ. Σ. του νοσοκομείου.

Φυσικά η αντικατάσταση του δεν έγινε με κάποιον άλλο υπάλληλο και το πρόβλημα για μας παραμένει. Πλέον αριθμούμε 39 για να καλυφτούν οι ανάγκες ενός από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Ελλάδας και για τις τρεις βάρδιες.

Αν υπάρχει ένας λογικός άνθρωπος επιτέλους ας παρέμβει. Αν είναι δυνατόν και εισαγγελέας. Η λογική λέει προτεραιότητα, και προτεραιότητα αυτή τη στιγμή έχουν οι ασθενείς, οι οποίοι να μεταφέρονται με ασφάλεια στους χώρους. Κι αυτο στο δικό μας νοσοκομείο δεν το εγγυάται κανείς. Οι δε γιατροί δίνουν εντολές χωρίς κανένα προβληματισμό ως προς τον συντονισμό, οι προϊστάμενες υπο την πίεση αυτή γίνονται ακόμα πιο πιεστικές χωρίς να αναρωτηθούν αν όλα αυτά είναι εφικτά ,αρκεί να γίνει αυτο που θέλουν. Και καλά κάνουν. Εμείς όμως τι φταίμε να τα τραβάμε όλα αυτά όταν φορτωνόμαστε πάνω από δυο κλινικές , άρα δεν γίνεται να είμαστε ταυτόχρονα σε δυο σημεία. Κι όμως αυτο απαιτούν πολλές φορές. Να είμαστε σε δυο σημεία ταυτόχρονα.

Ελπίζουμε κάποια στιγμή να κατανοήσει κι ο κόσμος ότι δεν είμαστε δημόσιοι υπάλληλοι επιτέλους! Αυτά μόνο στα χαρτιά υπάρχουν. Πληρωνόμαστε το ελάχιστο για να αποδώσουμε το μέγιστο διπλάσιο. Βαρεθήκαμε να μας λένε συνέχεια θα έρθουν άτομα, θα πάρουμε άτομα, με πλάγιους τρόπους, με κανονικούς τρόπους. Να κατέβουν όλοι αυτοί να κουβαλήσουν μόνο μια φόρα ένα κρεβάτι με τον ασθενή πάνω (270 κιλά περίπου αν δεν είναι υπέρβαρος) για 20 μέτρα και φυσικά να τον βγάλει από τη θέση του παραθύρου(χρειάζεται να μετακινηθεί όλο το δωμάτιο) και μετά να δώσουν προτεραιότητες αλλού!

Σε άλλα νοσοκομεία αυτό γίνεται με δυο τραυματιοφορείς. Εμείς τι είμαστε; Σας ρωτάμε κύριε διοικητά που ήρθες να μας τα αλλάξεις όλα , νομίζοντας ότι έχουμε εμπάθειες μαζί σας. Εμείς τι είμαστε;

Λοιπόν απαιτούμε, αφού αμέσως με την επίσκεψη του υπουργού και τη συνάντηση με τον συνάδελφο μας ακολούθησε αίτηση του συναδέλφου, εσείς μέσα στο πρώτο δεκαήμερο τον μετακινήσατε, τότε μπορείτε μέσα στο ίδιο χρονικό διάστημα να κάνετε και το αντίστροφο.

Αλλιώς θα μας θυμίσετε εποχές της χειρότερης Ελλάδας, αυτής που κάποιοι επωφελούνταν και κάποιοι την πλήρωναν, για να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε.

Δεν θα επιτρέψουμε αυτά να ξαναγινούν ακόμα και φτάνοντας στα άκρα. Δεν έχουμε πλέον να χάσουμε τίποτα. Ζητάμε τη Δεύτερα η να μας φέρετε υπάλληλους άμεσα να καλυφτούν τα κενά η να διορθώσετε το πρόβλημα που μας δημιουργήσατε. Και επειδή νηστικό αρκούδι δεν χορεύει να εξοφληθούν άμεσα τα χρήματα που μας χρωστάει η υπηρεσία από τον Ιανουάριο του 2015 και όχι μόνο του 2016 όπως μάθαμε. Τα χρήματα έχουν κατατεθεί εδώ και μήνες. Αν δεν έχει το λογισμικό αναβαθμισμένο η υπηρεσία δεν φταίμε εμείς!

Και επειδή θα βγουν και κάποιοι υγειονομικοί για να αναρωτηθούν, «καλά, μόνο αυτοί έχουν προβλήματα, μόνο αυτοί νοιάζονται για τον ασθενή»; Ναι ρε, εμείς μιλάμε για μας και για αυτούς που μας θεωρούν συνάδελφους και ανθρώπους. Εμείς νοιαζόμαστε για τον συνάνθρωπο και το αποδεικνύουμε κάθε μέρα. Έλα μια μέρα να μας δεις. Εμείς καταφέραμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα να μην κινούμαστε μέσα από κομματικές ομίχλες η πάνω σε σαπιοκάραβα κομματόσκυλων. Δεν μιμούμαστε κανέναν, ούτε θέλουν να μας μιμηθούν. Να κάνουμε όλοι αυτό που πρέπει, όχι μόνο αυτό που συμφέρει.

Υ.Γ : Τα ίδια και χειρότερα ισχύουν για τους βοηθούς θαλάμων και τους εργάτες. Άντε να δούμε από εδώ και πέρα ποιες θα είναι οι προτεραιότητες.

Πηγή www.eleftheria.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το