Τοπικά

Τρίωρη στάση εργασίας αύριο στους Δήμους Μαγνησίας

δημαρχείο1-864x400_c

Στάση εργασίας των εργαζομένων στους ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας για αύριο Παρασκευή, από τις 8 π.μ. έως 11 π.μ., προκήρυξε το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους στη Γ.Γ. του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Μαγνησίας Εύη Καρυδάκη και στον πρώην συνδικαλιστή Θεόδωρο Τσαλούχα, που δικάζονται στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου για τη συνδικαλιστική δράση τους κατά την απεργιακή κινητοποίηση της 26ης Νοεμβρίου 2012 στο πλαίσιο των αγωνιστικών κινητοποιήσεων της Ομοσπονδίας ενάντια στη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις της τότε κυβέρνησης. Ανακοινώσεις συμπαράστασης εξέδωσαν το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας και η Ένωση Τύπου Χάρτου Ν. Μαγνησίας.

Στην ανακοίνωσή του το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ- ΟΤΑ μεταξύ άλλων αναφέρει:
«Το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε-Ο.Τ.Α. αποφάσισε την ημέρα εκδίκασης της υπόθεσης, την Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016 να προκηρύξει 3ωρη στάση εργασίας για όλους τους εργαζόμενους των Ο.Τ.Α. του Νομού Μαγνησίας, από τις 8.00 έως τις 11.00 το πρωί, προκειμένου όλοι οι εργαζόμενοι να παρευρεθούν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στις 9.00 το πρωί έξω από τα Δικαστήρια Βόλου.
Το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας και οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δηλώνουν ότι δεν εκβιάζονται και δεν τρομοκρατούνται. Αντίθετα, με το διαρκή αγώνα τους θα συνεχίσουν μέχρι να ανατραπεί η πολιτική των μνημονίων που εφαρμόζει και η σημερινή συγκυβέρνηση, με αποτέλεσμα τη φτώχεια και εξαθλίωση της ελληνικής κοινωνίας».

Η ΑΔΕΔΥ

Σε ανακοίνωσή του το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Νομού Μαγνησίας μεταξύ άλλων αναφέρει:
«Η Εκτελεστική Γραμματεία του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Νομού Μαγνησίας εκφράζει τη συμπαράστασή του στη Γενική Γραμματέα του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας Εύη Καρυδάκη και στον πρώην συνάδελφο Τσαλούχα Θεόδωρο που δικάζονται στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου για τη συνδικαλιστική τους δράση για την απεργιακή κινητοποίηση της 26ης Νοεμβρίου 2012 στο πλαίσιο των αγωνιστικών κινητοποιήσεων της Ομοσπονδίας ενάντια στη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις της τότε κυβέρνησης.
Η Εκτελεστική Γραμματεία του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Νομού Μαγνησίας καλεί όλους τους εργαζόμενους να παραστούν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στις 09:00 π.μ. στις 22 Ιουλίου 2016 ημέρα Παρασκευή έξω από τα Δικαστήρια του Βόλου και δηλώνει ότι οι εργαζόμενοι δεν εκβιάζονται ούτε τρομοκρατούνται. Αντίθετα με τον διαρκή αγώνα τους θα συνεχίσουν μέχρι να ανατραπεί η πολιτική των μνημονίων που εφαρμόζει και η σημερινή συγκυβέρνηση με αποτέλεσμα τη φτώχεια και την εξαθλίωση της ελληνικής κοινωνίας».

Η Ένωση Τύπου Χάρτου
Με ανακοίνωσή της η Ένωση Τύπου Χάρτου Ν. Μαγνησίας «εκφράζει τη συμπαράστασή του στους συναδέλφους Εύη Καρυδάκη και Θόδωρο Τσαλούχα, που δικάζονται στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου την Παρασκευή 22/7/2016. Οι συνάδελφοί μας το μόνο που έκαναν ήταν να εφαρμόσουν ως όφειλαν τις αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων και των συλλογικών οργάνων του συνδικαλιστικού κινήματος την περίοδο των πολυήμερων κινητοποιήσεων του 2012 ενάντια στις διαθεσιμότητες-απολύσεις της τότε τρικομματικής (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) συγκυβέρνησης. Η τότε δημοτική αρχή Σκοτινιώτη με τις δηλώσεις στελεχών της στα τοπικά ΜΜΕ έστρωσε το έδαφος για την ποινική δίωξη που ασκήθηκε εναντίον τους για την απεργιακή περιφρούρηση του Αμαξοστασίου Βόλου στις 26/11/2012. Την πολιτική της καταστολής και της τρομοκράτησης των εργαζομένων στο δήμο συνεχίζει και η τωρινή δημοτική αρχή.
Το σωματείο μας καλεί όλους να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους συναδέλφους συμμετέχοντας στη συγκέντρωση που θα γίνει στα Δικαστήρια Βόλου, την Παρασκευή 22/7/2016, στις 9:00 το πρωί. Να καταγγείλουν τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που σέρνει συνδικαλιστές και εργαζόμενους στο εδώλιο του κατηγορουμένου για την αγωνιστική στάση τους».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το