Τοπικά

Τριμηνιαία έρευνα για τις επιχειρήσεις από την ΟΕΒΕΜ

Νέο ερωτηματολόγιο για την οικονομική βιωσιμότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στη Μαγνησία και κατά πόσο αντέχουν μέσα στην περίοδο της οικονομικής κρίσης θα αποστείλει σε λίγες ημέρες ο ΟΕΒΕΜ στο πλαίσιο της δεύτερης τριμηνιαίας έρευνας που θα πραγματοποιήσει για την εκτίμηση της κατάστασης στην αγορά.
Η πρώτη τριμηνιαία έρευνα έγινε πριν λίγο καιρό και τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν από την ΟΕΒΕΜ. Μάλιστα τα στοιχεία έδειχναν μια ζοφερή εικόνα για τον κλάδο των μικρομεσαίων, καθώς οι επτά στους δέκα χρωστούσαν σε δημόσιο, τράπεζες και δύσκολα θα σήκωναν κεφάλι. Και αυτή η κατάσταση είναι πολύ δύσκολο να έχει αλλάξει μέσα σε ελάχιστους μήνες προς το καλύτερο.
Με τον νέο χρόνο η ΟΕΒΕΜ θα αποστείλει νέο ερωτηματολόγιο στους επαγγελματίες στο πλαίσιο της δεύτερης έρευνας.
Τα μέλη της ΟΕΒΕΜ αγγίζουν τα 1500, αλλά ακόμη και 150 να είναι οι συμμετέχοντες το δείγμα θεωρείται αξιόπιστο.
«Το ενδιαφέρον σε αυτή τη δεύτερη τριμηνιαία έρευνα είναι πως θα έχουμε και την εκτίμηση των επαγγελματιών από την κίνηση στην περίοδο των Χριστουγέννων και τι αποτελέσματα είχε η παραγωγή τους» τόνισε ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ κ. Τρύφων Πλαστάρας.
Ο ίδιος πρόσθεσε πως τα αποτελέσματα της δεύτερης αυτής τριμηνιαίας έρευνας θα ανακοινωθούν στην εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 15 Φεβρουαρίου στο Volos Palace. Μάλιστα η εκδήλωση θα περιλαμβάνει και άλλες εκπλήξεις.
Ο κ. Πλαστάρας αναφέρθηκε και στο κίνημα «Καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε».
«Θέλουμε να συνεχίσουμε τις δράσεις μας κάνοντας επέκταση ακόμη και στα σχολεία, ώστε από νωρίς οι μαθητές να έχουν αυτή την αντίληψη. Βρισκόμαστε σε συνεργασία και με τη «Μαγνήτων Κιβωτός» και από τη νέα χρονιά θα μεθοδεύσουμε τις ενέργειές μας» τόνισε ο κ. Πλαστάρας, ενώ ερωτηθείς αν τελικά έχει περάσει στον κόσμο η αντίληψη για στήριξη των τοπικών προϊόντων, ο ίδιος απάντησε πως χρειάζεται ακόμη χρόνος και συνεχής προσπάθεια, ώστε οι πολίτες να στηρίζουν δυναμικά τα τοπικά προϊόντα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το