Τοπικά

«Τρικυμία» στον ΟΛΒ με φόντο τον διαγωνισμό του πάρκιν

Στη δικαιοσύνη θα προσφύγει ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου κ. Τοζίδης ο οποίος μέσω ανώνυμων δημοσιευμάτων σε συγκεκριμένο ιστότοπο δέχεται επιθέσεις για κακοδιαχείριση του δημοσίου χρήματος, επειδή δεν κατοχύρωσε τον διαγωνισμό για τη λειτουργία του πάρκιν στο λιμάνι, σε εταιρεία που έδωσε τη χαμηλότερη προσφορά. Όπως ωστόσο προκύπτει από έγγραφα και την αρχή εξέτασης προδικαστικών προσφυγών σε υπόμνημα 65 σελίδων, η προσφορά του μειοδότη έπρεπε να απορριφθεί καθώς δεν τηρούσε την εργατική νομοθεσία.

Από την ώρα που στην προσφορά δεν περιλάμβανε υπερωρίες, νυχτερινά και αργίες για τους εργαζόμενους η προσφορά του μοιραία ήταν μειοδοτική. Το χαμηλό κόστος της πρότασης ανάληψης του έργου διαχείρισης του χώρου στάθμευσης είχε σαν αποτέλεσμα να κληθεί ο μειοδότης για να εξηγήσει πως θα εξοικονομήσει τα χρήματα.
Σημειώνεται πως ο ΟΛΒ προκήρυξε διαγωνισμό για τρία χρόνια διαχείρισης του χώρου στάθμευσης και η χαμηλότερη προσφορά δόθηκε από την εταιρεία από την Αθήνα με 170.000 ευρώ τον χρόνο και η αμέσως επόμενη από εταιρεία από την Καβάλα με 210.000 ευρώ.
Σύμφωνα με τον Νόμο όταν υπάρχει μεγάλη διαφορά στις προσφορές θα πρέπει να καλείται ο μειοδότης για να εξηγήσει το οικονομικό πλάνο.
Ο μειοδότης κλήθηκε και εκεί διαπιστώθηκε πως για τους εργαζόμενους δεν υπήρχαν προβλέψεις, ενώ έγινε γνωστό με έγγραφο που έχει στη διάθεσή του ο ΟΛΒ ότι η ίδια εταιρεία διαχείρισης χώρων στάθμευσης είχε κηρυχθεί έκπτωτη από τον Δήμο Αθηναίων για τη διαχείριση στη Βαρβάκειο.

«Δείχνει» κύκλους του ΤΑΙΠΕΔ
«Εγώ δεν αποκλείω μέσα από όλα αυτά τα δημοσιεύματα τις κομματικές σκοπιμότητες που έχουν στόχο την κατάργηση του νόμου για τις υποπαραχωρήσεις των 10 περιφερειακών λιμανιών.
Το δημοσίευμα κάνει λόγο για αμφιλεγόμενες πρακτικές «που εγείρουν ακόμα και ερωτήματα περί ενδεχόμενης απιστίας προς το δημόσιο και οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες έχουν αποσταλεί στον επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης αλλά και στο υπουργείο Ναυτιλίας τη Γενική Γραμματεία Λιμένων αλλά και το ΤΑΙΠΕΔ.
Ο κ. Τοζίδης με δήλωσή του δείχνει «κύκλους» του ΤΑΙΠΕΔ , που βρίσκονται πίσω από τα δημοσιεύματα . Πρόκειται για τους ίδιους κύκλους που είχαν δρομολογήσει και την απομάκρυνση του κ. Σταυριδόπουλου.

«Εμείς προχωρήσαμε σε διαγωνισμό για την ανάθεση διαχείρισης του χώρου στάθμευσης στο λιμάνι. Όπως αναφέρει σχετικός νόμος, όταν οι προσφορές είναι πολύ χαμηλές οι αναθέτουσες αρχές απαιτούν από φορείς να εξηγήσουν την τιμή που πρότειναν. Υπήρχε σημαντική απόκλιση, της τάξης των 40.000 ευρώ για την τριετία της σύμβασης. Η εταιρεία που έδωσε αυτή την οικονομική τιμή και που τελικά έκανε ένσταση και έχασε τις προσφυγές, επικαλέστηκε σε εμάς ότι μπορούσε να κρατήσει χαμηλά το εργατικό κόστος. Αναθέσαμε σε δύο ορκωτούς να ερευνήσουν το θέμα και προέκυψε ότι η εταιρεία δεν υπολόγιζε τη νυχτερινή αμοιβή δεν υπολόγιζε άδειες, υπερωρίες. Εμείς εκτιμήσαμε ότι η προσφορά της εταιρείας έπρεπε να απορριφθεί διότι το εκτιμώμενο κόστος που μας πρότεινε δεν προέκυπτε από πραγματικά μεγέθη. Η εταιρεία προσέφυγε στην ανεξάρτητη αρχή δικαστικών προσφυγών και έχασε. Εάν η συγκεκριμένη εταιρεία δεν εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις της απέναντι στους εργαζόμενους, υπεύθυνος θα ήταν ο αναθέτων φορέας, δηλαδή ο ΟΛΒ», δήλωσε.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το