Τοπικά

Τρίκαλα: Ξεριζώθηκαν δίδυμα μεγάλα δέντρα και καταπλάκωσαν τρία αυτοκίνητα (video)

Μεγάλη τύχη σήμερα για τους ανθρώπους που βρισκόταν στο σημείο, όπου ξεριζώθηκαν δύο μεγάλες δίδυμες λεύκες πολλών ετών.
Συγκεκριμένα, έξω από το δημοτικό κλειστό γυμναστήριο της οδού Κατδιμήδου, βρισκόταν οι δύο δίδυμες λεύκες και στις 10:15 περίπου σήμερα το πρωί, φυσούσε δυνατός νότιος άνεμος, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που βρισκόταν στο σημείο και μιλούν στην κάμερα του trikalaola.gr το πώς συνέβη.

Ξαφνικά τα δύο μεγάλα δέντρα ξεριζώθηκαν και έπεσαν στο έδαφος, προκαλώντας και δυνατό κρότο, τρομάζοντας όλους που ήταν εκεί. Οι δύο τεράστιες λεύκες έπεσαν πάνω σε 3 αυτοκίνητα, προκαλώντας αρκετές ζημιές στο καθένα και τα κλαδιά έφτασαν και έπεσαν πάνω στα κάγκελα και τον αύλειο χώρο του 2ου λυκείου, ευτυχώς εκείνη την ώρα δεν υπήρχαν μαθητές στο σημείο (δείτε βίντεο).
Από τύχη δεν υπήρξαν και θύματα, καθώς το σημείο είναι πολυσύχναστο.

Μετά το συμβάν, ανέλαβαν αμέσως οι υπηρεσίες του δήμου Τρικκαίων να κόψουν τα μεγάλα δέντρα και να καθαρίσουν το σημείο που έπεσαν.
Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Τρικκαίων το τελευταίο διάστημα υλοποιεί δύο εργολαβίες για τα δέντρα. Η μία αφορά στο κλάδεμα δέντρων στα Τρίκαλα και τα χωριά, κατόπιν σχετικής εισήγησης των γεωπόνων. Η δεύτερη αφορά σε καθαρισμό περιοχών από πλατάνια που έχουν προσβληθεί από το μεταχρωματικό έλκος ή από άλλα δέντρα που έχουν προσβληθεί από άλλες ασθένειες.
Δείτε το βίντεο που κατέγραψε το trikalaola.gr.

Πηγή: trikalaola.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το