Τοπικά

Τρίκαλα: Έκλεψε 40 κιλά καλώδια από υδραυλικές πόρτες φορτηγών και ψυκτικούς θαλάμους

Από το Τμήμα Ασφάλειας Τρικάλων σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός ατόμου για κλοπές.
Ειδικότερα όπως εξακριβώθηκε, κατά το χρονικό διάστημα από αρχές Μαρτίου του τρέχοντος έτους έως τις 16-06-2021, σε 6 διαφορετικές περιπτώσεις, ο δράστης μετέβη σε επιχειρήσεις εμπορίας φορτηγών και αφαίρεσε καλώδια από συνολικά 144 υδραυλικές πόρτες φορτηγών αυτοκινήτων και 12 ψυκτικούς θαλάμους.

Στο πλαίσιο της έρευνας, βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα καλωδίων χαλκού, βάρους 40 κιλών, τυλιγμένα σε κουλούρες, απογυμνωμένα από το πλαστικό μέρος, τα οποία στην απόληξή τους φέρουν το χαρακτηριστικό μεταλλικό τμήμα σύνδεσης με τους πόλους μπαταρίας οχημάτων, παραπέμποντας στην χρήση τους για την λειτουργία υδραυλικών πορτών και ψυκτικών θαλάμων.

Ο δράστης μετέφερε κατά διαστήματα τα αφαιρεθέντα καλώδια σε επιχείρηση εμπορίας παλαιών σιδήρων (scrap) για την πώλησή τους, επιβιβαζόμενος σε δίκυκλο μοτοποδήλατο.
Το  μοτοποδήλατο κατασχέθηκε, ενώ σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε σε επιχείρηση εμπορίας ανταλλακτικών αυτοκινήτων, ιδιοκτησίας του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τμήματα πλαστικών περιβλημάτων καλωδίων που χρησιμοποιούνται σε φορτηγά αυτοκίνητα για την χρήση υδραυλικών πορτών και ψυκτικών θαλάμων.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το