Τοπικά

Τριήμερο συνέδριο για τον Βόλο του 2030 από το Επιμελητήριο Μαγνησίας

Τριήμερο συνέδριο με θέμα τις αναπτυξιακές προοπτικές για τον Βόλο του 2030 θα διοργανώσει το Επιμελητήριο Μαγνησίας το διάστημα 6-8 Δεκεμβρίου στον Βόλο στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 100 χρόνων λειτουργίας του.
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Τέλης Μπασδάνης μίλησε χθες στη διαδικτυακή εκπομπή «Θεσσαλία παντού» της εφημερίδας «Θεσσαλία» μέσα από την ιστοσελίδα www.e-thessalia.gr.
«Θέλουμε να αφήσουμε για λίγο τις παθογένειες του παρελθόντος, το οποίο θα το εντάξουμε σε μήνα εκδηλώσεων στις αρχές του νέου έτους με έκδοση και ενός λευκώματος για τα 100 χρόνια ιστορίας του Επιμελητηρίου, και διοργανώνουμε για τον Δεκέμβριο ένα τριήμερο συνέδριο για τις προοπτικές ανάπτυξης της πόλης το 2030. Στο συνέδριο θα μιλήσουν επιστήμονες, πανεπιστημιακοί, κυβερνητικά στελέχη» τόνισε ο κ. Μπασδάνης

Ο κ. Μπασδάνης βρέθηκε το Σαββατοκύριακο στα Χανιά στη συνέλευση των Επιμελητηρίων τονίζοντας πως «υπάρχει καλή ψυχολογία στην αγορά, αλλά τα προβλήματα, όπως είναι συσσωρευμένα από τη δεκαετή κρίση, παραμένουν. Το βασικότερο είναι η έλλειψη ρευστότητας, γιατί δεν υπάρχει κανένα τραπεζικό ίδρυμα που στηρίζει τη μικρή και πολύ μικρή επιχειρηματικότητα».
Μετά από πολλά χρόνια συρρίκνωσης, τα τελευταία τρία χρόνια 2017, 2018, 2019 είναι θετικά. Και είναι ελπιδοφόρο πως σταδιακά ενισχύεται και η μεταποίηση. Το 2018 το ισοζύγιο ήταν θετικό κατά 385 επιχειρήσεις που άνοιξαν. Και το 2019 πάει καλά, αν και στο δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου ήταν αρνητικό το ισοζύγιο. Βέβαια χρειάζεται ανάλυση των στοιχείων, γιατί για παράδειγμα μια έναρξη επιχείρησης μπορεί να σημαίνει ότι για παράδειγμα ο πατέρας μεταβίβασε την επιχείρηση στον γιο του, για να κλείσει κάποια οικονομικά μέτωπα και αυτό φαίνεται ως έναρξη.

Ο κ. Μπασδάνης αναφέρθηκε στην ανάγκη να έρθουν επενδύσεις στη Μαγνησία, όχι μόνο μεγάλες, αλλά και μικρές που θα κάνουν τη διαφορά και θα δημιουργήσουν πολλές θέσεις εργασίας. Θα πρέπει η κυβέρνηση να έχει ανοικτές τις κεραίες. Στην Ευρώπη είμαστε πρωταθλητές στο να γίνουν πολύ γρήγορα οι επενδύσεις. Απαιτούνται 16 λεπτά και αυτό το εργαλείο το έχουμε υιοθετήσει εμείς τα Επιμελητήρια. Μάλιστα ο γενικός γραμματέας Εμπορίου ανέφερε ότι θα πρέπει να δοθούν περισσότερες αρμοδιότητες στα Επιμελητήρια».
Ο κ. Μπασδάνης είπε ακόμη πως «περιμένουμε να ξεμπλοκάρει η επένδυση στις Νηες, αν και εφόσον υπάρχει το ενδιαφέρον των επενδυτών. Θέλουμε να έχει μια καλή έκβαση αυτή η εξέλιξη, γιατί θα δυναμώσει πολύ το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου δίνοντας μα νέα δυναμική».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το