Αθλητισμός

Τριήμερο γεμάτο… Shinkyokushinkai καράτε

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το τριήμερο 10 Χειμερινό καμπ (Winter camp) του Ελληνικού Shinkyokushinkai με την συμμετοχή 40 αθλητών και εκπαιδευτών στο πανέμορφο Πήλιο και στο ξενοδοχείο «Manthos Resort and Spa».

Το καμπ διοργανώθηκε από τον αρχηγό εκπρόσωπο του Ελληνικού Shinkyokushinkai, Branch Chief WKO Shihan Κοσμίδη Γιώργο (5 Dan  Shinkyokushinkai και μέλος της διοικούσας επιτροπής του κλάδου άθλησης Body Contact της ΠΟΚ), με συνδιοργανωτή την Περιφέρεια Θεσσαλίας, Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Kick Boxing.

Εκπαιδευτές, αθλητές και μέλη από τα 11 Dojo  της Ένωσης του Ελληνικού Shinkyokushinkai έλαβαν μέρος, ενώ δίδαξαν οι Shihan Κοσμίδης Γιώργος WKO Branch Chief και ο Shihan Μελικιάδης Οτάριο, επίσης WKO Branch Chief.

Τα μαθήματα περιελάμβαναν παραδοσιακό, αγωνιστικό Shinkyokushinkai, ενώ παρουσιάστηκε η νέα ύλη της WKO Παγκόσμιας Οργάνωσης Shinkyokushinkai για όλους τους βαθμούς Dan. Επίσης, πραγματοποιήθηκε και σεμινάριο διαιτησίας με τους κανονισμούς του κλάδου άθλησης της ΠΟΚ Body Contact.

Οι προπονήσεις πραγματοποιήθηκαν τις πρωινές ώρες στο χιονισμένο εξωτερικό χώρο του ξενοδοχείου, ενώ οι απογευματινές στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ όπου η Ένωση είχε τοποθετήσει το ειδικό τατάμι. Στην παρουσίαση των αγωνιστικών τεχνικών επαφής full contact,  βοήθησε σημαντικά ως παρτενέρ των Shihan, ο Sensei Φίλιππος Παπαγιαννίδης.

Την τελευταία ημέρα έγιναν εξετάσεις προαγωγής βαθμών Dan, όπου πέρασαν με επιτυχία στο 1o Dan ο Χατζηγεωργίου Ηλίας του συλλόγου Αριστοτέλης (Κιλκίς), η Ιατροπούλου Βαρβάρα του συλλόγου «Μαχητής» (Άγρια Βόλου) και στο  3ο dan οι Aγοραστάκης Μιχάλης και Διγαλάκης Μιχάλης του συλλόγου «Λέοντες» (Χανιά).

Το βράδυ στο sayonara party (αποχαιρετιστήριο επίσημο δείπνο) έγινε ο απολογισμός για τις χρονιές 2020-2021, όπου αναφέρθηκαν οι δραστηριότητες του Ελληνικού Shinkyokushinkai και βραβεύτηκαν οι αθλητές με τις μεγαλύτερες επιτυχίες των δυο τελευταίων ετών. Πραγματοποιήθηκε και η κοπή πίτας για την νέα χρονιά. Απενεμήθηκαν επίσης αναμνηστικά μετάλλια, διπλώματα και σκουφάκια χορηγία της Περιφέρειας σε όλους τους συμμετέχοντες της διοργάνωσης.

Επίσης, παρευρέθηκαν και βραβεύτηκαν η υφυπουργός Ζέττα Μακρή, ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Ζέρβας, ενώ επιστολή έστειλε η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη.

Το «παρών» έδωσαν ακόμη ο αρχηγός εκπρόσωπος του Ελληνικού Shidokan καράτε και πρόεδρος της τοπικής επιτροπής Καράτε  Κεντρικής Ελλάδος Τιμολέων Κατσούρας, ο οποίος επέδωσε και αυτός τιμητική πλακέτα στον αρχηγό εκπρόσωπο του Ελληνικού Shinkyokushinkai Shihan Γιώργο Κοσμίδη. Οι αξιωματικοί Ε.Α. ιπτάμενοι μηχανικοί της Αεροπορίας Στρατού Σπυρίδων Ψαχούλας και Νικόλαος Ζωσιμάς, μέλη του ΔΣ (αντιπρόεδρος και γενικός γραμματέας) της Ακαδημίας Shinkyokushinkai Καράτε Βόλου.

Την επιμέλεια και οργάνωση του καμπ ανέλαβε η γραμματέας της Ένωσης Sensei Βίκυ Κοσμίδου και η Κατερίνα Κοσμίδου. Σημαντική ήταν και η βοήθεια της Senpai Καρολίνας Κακαζιάνη. Την ιατρική κάλυψη είχαν ο γιατρός ειδικός παθολόγος Αθανάσιος Σωτηρόπουλος και η αξιωματικός νοσηλευτικής Γιώτα Κοσμίδου.

Οι Γιώργος Κοσμίδης, Οτάριο Μελικιάδης, Βίκυ Κοσμίδου ευχαριστούν θερμά όλους τους συμμετέχοντες, αθλητές και δασκάλους καθώς και τους γονείς των.

Επίσης, την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Κολυνδρίνη Δωροθέα που πάντα βρίσκεται κοντά  στην Ένωση του ελληνικού Shinkyokushinkai, τη διεύθυνσή του ξενοδοχείου για την φιλοξενία και το άριστο σέρβις, τους δασκάλους Sensei  Παπαγιαννίδη Φιλιππο, Κουφό Άγγελο, Αγοραστάκη Μιχάλη και Διγαλάκη Μιχάλη για την συμμετοχή και στήριξη της διοργάνωσης, η οποία είναι πλέον ένας θεσμός του πιο σκληρού στυλ επαφής. Ευχαριστούν και τους εκπαιδευτές Παπαγιαννίδη Φίλιππο, Μπέλα Ανδρεανίδου, Καρολίνα Κακαζιάνη, Κουφό Άγγελο, καθώς και τους αθλητές των συλλογών που βοήθησαν και  αγωνίστηκαν στο Κούμιτε των εξεταζόμενων. Τέλος, ευχαριστούν  και τους εκπαιδευτές Καρολίνα Κακαζιάνη και Παναγιώτη Παϊτήρη για την βοήθεια τους, στην μεταφορά και τοποθέτηση του αγωνιστικού τατάμι.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το