Πολιτισμός

Τριήμερη εκδρομή σε αρχαιολογικούς χώρους από τους Φίλους του Αθανασάκειου Μουσείου Βόλου

Επισκέψεις σε σημαντικά μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους διοργανώνει το Σωματείο «Φίλοι του Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου» το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος από 3 έως 5 Ιουνίου. Συγκεκριμένα, η εκδρομή περιλαμβάνει επισκέψεις στην Επίδαυρο, τις Μυκήνες, το Ναύπλιο, το Παλαμίδι, το Ναυτικό Μουσείο Ύδρας και το Μουσείο της Μπουμπουλίνας στις Σπέτσες.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Σάββατο (03/06) : ΒΟΛΟΣ – ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ – ΤΟΛΟ – ΝΑΥΠΛΙΟ
Αναχώρηση από το Δημαρχείο στις 06:00π.μ. Μετά από δύο ενδιάμεσες στάσεις (η μία στον Ισθμό), άφιξη στην Επίδαυρο. Επίσκεψη στο Μουσείο και το Αρχαίο Θέατρο. Στην συνέχεια άφιξη στο Τολό. Είναι ένας τουριστικός οικισμός, που απλώνεται κατά μήκος μίας καταπληκτικής αμμώδους παραλίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, μπροστά στη θάλασσα. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα, ξεκούραση και κολύμπι. Αργά το απόγευμα επίσκεψη στο Ναύπλιο για καφέ, δείπνο (εξ’ ιδίων) και βόλτα στα γραφικά σοκάκια της παλιάς πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
Κυριακή (04/06) : ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙ – ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ (ΥΔΡΑ ~ ΣΠΕΤΣΕΣ) – ΝΑΥΠΛΙΟ
Πρόγευμα και αναχώρηση για το Πόρτο Χέλι, όπου ξεκινάει ημερήσια κρουαζιέρα. Ξενάγηση στις παραλίες της Ερμιόνης. Παραμονή στην γραφική Ύδρα για καφέ, βόλτα στα καλντερίμια και επίσκεψη στο Ναυτικό Μουσείο. Είναι το νησί με την ωραιότερη αρχιτεκτονική σε όλο το Αιγαίο. Στη συνέχεια, επίσκεψη στο επόμενο φημισμένο και ιστορικό νησί, τις Σπέτσες και στο μουσείο της Μπουμπουλίνας. Γεύμα (προαιρετικό), κολύμπι. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο Πόρτο Χέλι. Με το λεωφορείο άφιξη στο Τολό. Βραδινή βόλτα στο Ναύπλιο για δείπνο και ποτό. Διανυκτέρευση.
Δευτέρα (05/06) : ΜΥΚΗΝΕΣ – ΛΟΥΤΡΑΚΙ – ΝΑΥΠΛΙΟ – ΒΟΛΟΣ
Πρόγευμα. Αναχώρηση για το γραφικό Ναύπλιο. Επίσκεψη στο ιστορικό κάστρο, το Παλαμήδι, εκεί όπου φυλακίσθηκε ο εθνικός ήρωας Κολοκοτρώνης,. Στη συνέχεια επίσκεψη στην κεντρική πλατεία του Ναυπλίου, όπου βρίσκεται το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Θέατρο Τριανόν, η εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα, όπου δολοφονήθηκε ο Καποδίστριας και η Μητρόπολη της πόλης, ο Άγιος Γεώργιος. Κατά την επιστροφή επίσκεψη στο Μουσείο και τον Αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών. Γεύμα στο Λουτράκι. Νωρίς το απόγευμα αναχώρηση για Βόλο και άφιξη αργά το βράδυ μετά από δύο σύντομες στάσεις.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :
1. Πολυτελές λεωφορείο καθ’ όλη την διάρκεια της εκδρομής.
2. Δύο διανυκτερεύσεις σε δίκλινα δωμάτια στο HOTEL FLISVOS (πάνω στην θάλασσα).
3. Δύο πλούσια προγεύματα σε μπουφέ.
4. Όλες τις ξεναγήσεις.
5. Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
6. Φ.Π.Α.
7. Αρχηγός ξεναγός του γραφείου.

ΤΙΜΗ / ΑΤΟΜΟ : 117 €

1. ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ: ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙ – ΥΔΡΑ – ΣΠΕΤΣΕΣ – ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙ
Όσοι ενδιαφέρονται να την αγοράσουν από το πρακτορείο, ταυτόχρονα με την εκδρομή, κοστίζει 17 €/άτομο
Αν την αγοράσουν από το πλοίο τις μέρες της εκδρομής, η τιμή από το πλοίο θα είναι 24 €/άτομο και το πιθανότερο να μην διατίθενται θέσεις επί του πλοίου λόγω υψηλής ζήτησης.
2. Λόγω του ήδη βεβαρημένου προγράμματος, το Δ.Σ. επιφυλάσσεται σε επόμενη εκδρομή να περιλάβει τα μουσεία της Νεμέας, των Ισθμίων, της Τίρυνθας κ.λ.π.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ! VIS TRAVEL

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το