Τοπικά

Τριήμερες εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια της «Δήμητρας» παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος θα βρίσκεται στη Νέα Αγχίαλο την Κυριακή 7 Απριλίου, θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο των επετειακών εκδηλώσεων του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου «Η Δήμητρα» με αφορμή τα 100 χρόνια δράσης του.
Οι εκδηλώσεις με επίκεντρο τη Νέα Αγχίαλο θα αρχίσουν την Παρασκευή 5 Απριλίου και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 7 Απριλίου και θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:
Παρασκευή 5 Απριλίου:
10.00-14.00: Ξενάγηση μαθητών – τριών των Δημοτικών Σχολείων της πόλης στην έκθεση ««Φέραμε στον κόρφο μας τα κλήματα»: Ιστορίες προσφυγιάς και συνεργατικότητας για τον οίνο και το αμπέλι μέσα από τις μνήμες του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου «Η Δήμητρα»», παρουσίαση του επετειακού ντοκιμαντέρ στους/στις εκπαιδευτικούς και στους/στις μαθητές -τριες, ομιλία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των παιδιών.
12.00-14.00: Ξενάγηση των μαθητών – τριών Γυμνασίου και Λυκείου Νέας Αγχιάλου στην έκθεση «Φέραμε στον κόρφο μας τα κλήματα»: Ιστορίες προσφυγιάς και συνεργατικότητας για τον οίνο και το αμπέλι μέσα από τις μνήμες του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου «Η Δήμητρα», παρουσίαση του επετειακού ντοκιμαντέρ στους/στις εκπαιδευτικούς και στους/στις μαθητές – τριες, ομιλία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των παιδιών.
Σάββατο 6 Απριλίου:
19.30: Ξενάγηση συνεταίρων, φορέων και κατοίκων της Ν. Αγχιάλου στην έκθεση «Φέραμε στον κόρφο μας τα κλήματα»: Ιστορίες προσφυγιάς και συνεργατικότητας για τον οίνο και το αμπέλι μέσα από τις μνήμες του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου «Η Δήμητρα», ομιλία από τον υπεύθυνο σχεδιασμού δράσεων και εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του Συνεταιρισμού, δρ. Αλέξανδρου Καπανιάρη, παρουσίαση του επετειακού ντοκιμαντέρ «Ένας αιώνας συνεταιριστικής συναντίληψης και αγώνα: Από την Πομόριε της Βουλγαρίας στη Νέα Αγχίαλο Μαγνησίας. Αγροτικός Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Ν. Αγχιάλου «Η Δήμητρα»», σύντομη παρέμβαση από τους βασικούς συντελεστές Κώστα Ντίνη σκηνοθεσία, δρ. Αλέξανδρο Καπανιάρη έρευνα – κείμενα, παροχή κεράσματος.
Κυριακή 7 Απριλίου:
9.45: Άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας, απόδοση τιμών από τα στρατιωτικά αγήματα, υποδοχή από μαθήτριες χορευτικών ομίλων της Ν. Αγχιάλου με παραδοσιακές φορεσιές.
9.50: Είσοδος στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νέας Αγχιάλου για την παρακολούθηση της Θείας Λειτουργίας, χοροστατούντος του σεβασμιότατου μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου. Κυριακή Δ’ Νηστειών, Αγίου Ιωάννου του Κλίμακος, προσφώνηση από τον σεβασμιότατο μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο.
11.00: Μετάβαση στις εγκαταστάσεις του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Ν. Αγχιάλου «Η Δήμητρα», αποκαλυπτήρια αναθηματικού μνημείου ιδρυτικών μελών του Συνεταιρισμού από την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Αίθουσα υποδοχής: Εγκαίνια της έκθεσης «Φέραμε στον κόρφο μας τα κλήματα»: Ιστορίες προσφυγιάς και συνεργατικότητας για τον οίνο και το αμπέλι μέσα από τις μνήμες του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου «Η Δήμητρα».
Αίθουσα εκδηλώσεων: Χαιρετισμός του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κων/νου Αγοραστού, χαιρετισμός του προέδρου Δ.Σ. Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Ν. Αγχιάλου «Η Δήμητρα» κ. Ιωάννη Κίτσιου, παρέμβαση της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλόπουλου, προσφορά αναμνηστικών δώρων από τον πρόεδρο του Δ.Σ. του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Ν. Αγχιάλου «Η Δήμητρα» κ. Ιωάννη Κίτσιο, αναμνηστική φωτογράφηση, ξενάγηση του Προέδρου της Δημοκρατίας στο σύγχρονο οινοποιείο του Συνεταιρισμού.
13.30: Μετάβαση στην αίθουσα του κέντρου εκδηλώσεων «Κτήμα Παπαθανασίου – Τιμπλαλέξη», παράθεση γεύματος προς τιμήν της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλόπουλου από το Διοικητικό Συμβούλιο και τους συνεταιριστές του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Ν. Αγχιάλου «Η Δήμητρα», παρουσίαση παραδοσιακών χορών της Ανατολικής Ρωμυλίας με τη συνοδεία ζωντανού μουσικού προγράμματος, αποχώρηση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το