Τοπικά

Τριάντα αγγειοπλαστικές στο αιμοδυναμικό εργαστήριο του Νοσοκομείου Βόλου

 

Στις 30 ανέρχονται οι αγγειοπλαστικές οι οποίες έχουν πραγματοποιηθεί στο αιμοδυναμικό εργαστήριο του Νοσοκομείου Βόλου το τελευταίο τρίμηνο, όταν δηλαδή άρχισε να λειτουργεί η πολύ σημαντική αυτή δομή υγείας.
Φαίνεται μάλιστα πως τα προβλήματα καρδιάς επιδρούν πολύ περισσότερο στους άνδρες παρά στις γυναίκες, καθώς οι περισσότερες στεφανιογραφίες και αγγειοπλαστικές αφορούν στο «ισχυρό» φύλο.
Πάντως η μεγάλη σημασία του αιμοδυναμικού εργαστήριου φαίνεται από το γεγονός πως μέσα σε ελάχιστους μήνες έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά πάνω από 160 στεφανιογραφίες και αγγειοπλαστικές.
Σημειώνεται πως μέχρι και τα τέλη Ιουλίου, οπότε άρχισε να λειτουργεί στο Νοσοκομείο το αιμοδυναμικό εργαστήριο, οι ασθενείς που ήθελαν να κάνουν μια στεφανιογραφία και να διαπιστώσουν, αν για παράδειγμα έχουν βουλωμένη κάποια αρτηρία μετά από κάποιο καρδιακό επεισόδιο, έπρεπε να μεταβούν είτε στο Νοσοκομείο Τρικάλων είτε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας για να βοηθηθούν.
Με την αγγειοπλαστική αποκαθίσταται η ομαλή κυκλοφορία του αίματος στα στεφανιαία αγγεία και η αιμάτωση των τοιχωμάτων της αριστερής κοιλίας. Είναι, όπως αναφέρουν οι γιατροί, η επέμβαση που ακολουθεί της στεφανιογραφίας, όταν οι ενδείξεις δεν είναι καλές. Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν, η αγγειοπλαστική είναι μια μη χειρουργική διαδικασία διάνοιξης της στεφανιαίας αρτηρίας, όταν αυτή έχει υποστεί στένωση ή ακόμη και πλήρη φραγή, δηλαδή έχουμε οξύ έμφραγμα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της διοίκησης του Νοσοκομείου Βόλου στο αιμοδυναμικό εργαστήριο του «Αχιλλοπούλειου» Βόλου έχουν πραγματοποιηθεί 30 αγγειοπλαστικές για ασθενείς που πάσχουν από στεφανιαία νόσο και οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου σε χρονικό διάστημα μικρότερο του τριμήνου. Άλλωστε το αιμοδυναμικό εργαστήριο ξεκίνησε τη λειτουργία του στις 26 Ιουλίου. Πιο αναλυτικά το τελευταίο πενθήμερο του Ιουλίου πραγματοποιήθηκαν στο «Αχιλλοπούλειο» μία αγγειοπλαστική, τον Αύγουστο τρεις, τον Σεπτέμβριο 19 και μέχρι στιγμής τον Οκτώβριο επτά.
Ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενών που υποβάλλονται σε αγγειοπλαστική είναι τα 67 έτη. Πάντως αξίζει να τονιστεί πως το 86% των ασθενών είναι άνδρες και μόλις το 14% γυναίκες. Αυτό δείχνει ότι οι άνδρες πλήττονται περισσότερο από τα καρδιακά επεισόδια.
Επίσης στο αιμοδυναμικό εργαστήριο έχουν πραγματοποιηθεί και πιο εξειδικευμένες επεμβάσεις, όπως μία λιθοτριψία ενδοστεφανιαίας.
Στο μεταξύ οι στεφανιογραφίες ανέρχονται πλέον στις 123 με τις περισσότερες να έχουν γίνει μέχρι στιγμής τον Σεπτεμβρίου δηλαδή 57.

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Δύσκολη νίκη πέτυχε η Αγία Άννα με 0-1 επί της Αγχιάλου – Τα αποτελέσματα των πρωταθλημάτων ΕΠΣΘ

Δυσκολεύτηκε αλλά τελικά επικράτησε της Αγχιάλου με 1-0 εκτός έδρας η Αγία Άννα για την…

25 Νοεμβρίου 2023

Τραγωδία στο Παρίσι – Τρεις νεκροί από πυρκαγιά σε πολυκατοικία

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από μια πυρκαγιά που εκδηλώθηκε κατά τη διάρκεια της…

25 Νοεμβρίου 2023

Δημοκρίτειο: Έξι πρώην φοιτητές καταγγέλλουν πως διώκονται άδικα για συνδικαλισμό εναντίον καθηγητή – Τον κατηγορούν για ακροδεξιά ρητορεία

Σε δίκη οδηγούνται έξι πρώην φοιτητές του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, 7 χρόνια μετά, και με…

25 Νοεμβρίου 2023

Νικόλας Ντουρτουρέκας: Η μαύρη μαγεία και οι εκκλήσεις στην πανσέληνο πίσω από τον θάνατο του 19χρονου φοιτητή στα Σπάτα

Τον φάκελο του μυστηριώδους θανάτου του 19χρονου φοιτητή Νικόλα Ντουρτουρέκα, στα Σπάτα, στις 14 Ιουλίου…

25 Νοεμβρίου 2023

Μάλλον

«Αν τελικά φτάσουμε σε μια κοινωνία όπου θα χρειάζεται να δουλεύεις μόνο τρεις ημέρες την…

25 Νοεμβρίου 2023

Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου: Τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου,  ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με το Δελτίο Πρόγνωσης Καιρού της Ε.Μ.Υ./Ε.Μ.Κ.…

25 Νοεμβρίου 2023