Τοπικά

Τρία πτυχία, τρεις όρκοι για μεταπτυχιακό φοιτητή του παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής

Σε μια όμορφη ατμόσφαιρα γεμάτη ενθουσιασμό και συγκίνηση, παρουσία συγγενών και φίλων, τελέστηκε χθες η ορκωμοσία προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών από τα παιδαγωγικά Τμήματα της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Η τελετή πραγματοποιήθηκε για υγειονομικούς λόγους στον υπαίθριο χώρο της Πολυτεχνικής Σχολής στο Πεδίον Άρεως και συνολικά ορκίστηκαν 120 άτομα από τα Τμήματα Δημοτικής Εκπαίδευσης, Προσχολικής Εκπαίδευσης, Ειδικής Αγωγής και Ιστορίας Αρχαιολογίας Κοινωνικής Ανθρωπολογίας.
Οι φοιτητές επρόκειτο να ορκιστούν την Άνοιξη, αλλά λόγω της πανδημίας είχαν λάβει μόνο τη βεβαίωση για να τη χρησιμοποιήσουν για επαγγελματικούς σκοπούς.

Βολιώτισσα τον όρκο
Τον όρκο στους προπτυχιακούς φοιτητές του Παιδαγωγικού Τμήματος Εκπαίδευσης διάβασε η Μαρία Παλαιοχωρίτη που κατάγεται από τον Βόλο έχοντας αποφοιτήσει από το 1ο ΓΕΛ Βόλου.
Η ίδια τόνισε πως «ήταν μια διαφορετική τελετή που λόγω της κατάστασης όλοι συμβιβάστηκαν. Βέβαια υπήρχε η επισημότητα και το όμορφο κλίμα». Αναφερόμενη στους στόχους της είπε πως «θέλει αν συνεχίσει τις σπουδές με κάποιο μεταπτυχιακό και να αφοσιωθεί στο επάγγελμα του δασκάλου που ήταν και η πρώτη της επιλογή στο μηχανογραφικό».
Για την εμπειρία από το παιδαγωγικό Τμήμα είπε πως «είχα την τύχη να συναναστραφώ με καθηγητές που έχουν φτάσει πολύ ψηλά και από τους οποίους αντλήσαμε πολλές γνώσεις. Η παιδεία είναι πολύ σημαντική για τη ζωή μας».

Τρεις φορές διάβασε τον όρκο
Με καταγωγή από την Έδεσσα ο Φίλιππος Παπάζης διάβασε χθες τον όρκο στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Συμβουλευτικής Ψυχολογίας του παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής. Και δεν ήταν η πρώτη φορά που διάβαζε τον όρκο. Το έχει κάνει χάρη στην εξαιρετική βαθμολογία του, άλλες δύο φορές, αρχικά στο πρώτο πτυχίο από το παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ και μετά σε Τμήμα από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Ο ίδιος εργάζεται ως εκπαιδευτικός στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση στην Αθήνα και υπογράμμισε τη μεγάλη σημασία που έχει αυτό το μεταπτυχιακό, καθώς του έδωσε διαστάσεις για να εξελιχθεί στον χώρο της ψυχικής υγείας. «Είναι ένα μεταπτυχιακό για να μπορέσουμε να δραστηριοποιηθούμε ως σύμβουλοι ψυχικής υγείας και ανοίγουν νέοι δρόμοι» τόνισε ο ίδιος.
Ο κοσμήτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών κ. Τάκης Πολίτης δήλωσε πως «ήταν μια διαφορετική τελετή με ορκωμοσίες προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις που έπρεπε να ληφθούν για υγειονομικούς λόγους λόγω της πανδημίας. Για παράδειγμα δεν δόθηκαν τήβεννοι στους απόφοιτους. Κατά τα άλλα ο χώρος είναι ευχάριστος και οι απόφοιτοι δεν έδειξαν καμία δυστροπία, αντίθετα φάνηκε πως το απόλαυσαν. Και μπορεί να βγουν και ιδέες για αντίστοιχες τελετές τα επόμενα καλοκαίρια».
Ο ίδιος πρόσθεσε πως τα παιδαγωγικά Τμήματα παρέχουν τα εφόδια για την λειτουργία των σχολείων που συνιστούν βασικό κομμάτι της παιδείας. Στην εποχή της πανδημίας αποδόθηκε και σωστά ο κοινωνικός ρόλος στον πυλώνα της υγείας. Με τον ίδιο τρόπο θα πρέπει να αγκαλιαστεί και η παιδεία».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το