Τοπικά

Τρία νέα κρούσματα κορωνοϊού στον Βόλο το τελευταίο 24ωρο – Συνολικά 10 σε όλη τη Θεσσαλία

Τρία νέα κρούσματα κορωνοϊού καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στην περιοχή του Βόλου. Πρόκειται για στενές επαφές παλαιότερων κρουσμάτων (02/10/2020) και προέκυψαν κατόπιν ιχνηλάτησης. Συγκεκριμένα, μια 24χρονη γυναίκα που βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό πριν από τρεις ημέρες, μετέδωσε τον ιό στην αδελφή και στον ξάδελφό της, ενώ ένα ηλικιωμένο ζευγάρι βρέθηκε επίσης θετικό. Ένας 78χρονος που εντοπίστηκε θετικός το Σάββατο μετέδωσε τον ιό στη σύντροφό του.
Το τελευταίο 24ωρο, στην υπόλοιπη Θεσσαλία διαπιστώθηκαν ακόμη 7 κρούσματα. Ειδικότερα:

-Στην περιοχή των Τρικάλων καταγράφηκε 1 νέο κρούσμα Covid -19, το οποίο εξετάστηκε σε ιδιωτικό εργαστήριο κατόπιν συμπτωμάτων.

-Στην περιοχή της Λάρισας καταγράφηκαν 3 νέα κρούσματα Covid -19.
Το 1 κρούσμα αποτελεί επαφή κρούσματος (29/09/2020) και εξετάστηκε στο Γ.Ν. Λάρισας ενώ 2 ακόμη κρούσματα δεν διαθέτουν ενδείξεις επιδημιολογικής σύνδεσης και εξετάστηκαν κατόπιν συμπτωματολογίας ένα στο Π.Γ.Ν. Λάρισας και ένα στο Γ.Ν. Λάρισας.

-Στην περιοχή της Καρδίτσας καταγράφηκαν 3 νέα κρούσματα Covid -19.
Τα 2 κρούσματα προσήλθαν και εξετάστηκαν στο Γ.Ν. Καρδίτσας κατόπιν συμπτωματολογίας ενώ 1 ακόμη αποτελεί επαφή κρούσματος (02/10/2020) και εξετάστηκε στο ίδιο νοσοκομείο.

Το Συντονιστικό Όργανο της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση της κρίσης του Covid 19, ενημερώνει καθημερινά και με πλήρη εγκυρότητα τις κοινότητες στους τέσσερις θεσσαλικούς Νομούς για την εξέλιξη της ασθένειας σε υπάρχουσες και νέες εστίες. Τα στοιχεία των νέων κρουσμάτων αντλούνται από τις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ καθώς και από δημόσια και ιδιωτικά εργαστήρια στα οποία πραγματοποιούνται οι σχετικοί έλεγχοι. Η ενημέρωση πραγματοποιείται με βασικό γνώμονα την ενημέρωση της θεσσαλικής κοινωνίας και την προστασία των προσωπικών δεδομένων και της υπόληψης των ανθρώπων που νοσούν.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το