Τοπικά

Τρία χρόνια σε βάρος 36χρονου που γρονθοκόπησε γυναίκα για μια θέση στάθμευσης στη Λάρισα

 

Στα «μαλακά» έπεσε 36χρονος Λαρισαίος, ο οποίος κάθισε χθες στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Βόλου (Κακουργιοδικείο) κατηγορούμενος για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, κατά 42χρονης Λαρισαίας, καθώς του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή, αλλά και δικαίωμα έφεσης.
Το Δικαστήριο τού αναγνώρισε τρία συνολικά ελαφρυντικά, αυτό του σύννομου βίου, της ειλικρινούς μεταμέλειας και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.
Σημειώνεται πως η απόφαση για τα δύο τελευταία ελαφρυντικά ελήφθη κατά πλειοψηφία, με τις ψήφους των ενόρκων.
Το περιστατικό έγινε στις 29 Σεπτεμβρίου του 2017 σε κεντρικό σημείο της Λάρισας, όταν η 42χρονη, σήμερα, γυναίκα επιχείρησε να σταθμεύσει το όχημά της μπροστά από μια πολυκατοικία. Ο κατηγορούμενος τής ζήτησε να μην το αφήσει εκεί, γιατί εμπόδιζε, με το θύμα να το παρκάρει τελικά λίγο πιο πέρα. Η 42χρονη ανέβηκε σε γραφείο που διατηρούσε συγγενικό της πρόσωπο και κατεβαίνοντας, ο 36χρονος, που διέμενε στη συγκεκριμένη πολυκατοικία, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, της επιτέθηκε ρίχνοντάς της δύο γροθιές στο πρόσωπο και μια κλωτσιά στον γοφό.
Η γυναίκα χρειάστηκε να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο για να της παρασχεθεί η απαραίτητη φροντίδα, ενώ όπως ανέφερε μεταξύ άλλων τα τραύματα που προκλήθηκαν εξαιτίας των χτυπημάτων που της κατάφερε ο κατηγορούμενος, της δημιούργησαν προβλήματα στην αναπνοή και στην εργασία της. Επίσης επειδή πειράχτηκαν κάποια νεύρα, είχε να αντιμετωπίσει και ζητήματα με ανοσμία και αγευσία.
Ο συνήγορος υπεράσπισης του 36χρονου εξέφρασε αρχικά τη λύπη του για το περιστατικό, χαρακτηρίζοντας αδικαιολόγητη την πράξη του πελάτη του, ανέφερε πως η γυναίκα του μίλησε με απρέπεια λέγοντάς του «αυτά στη γκόμενά σου και όχι σε μένα», προκαλώντας τον, ωστόσο, η αντίδρασή του να χρησιμοποιήσει βία δεν ήταν αποδεκτή.
Επιπλέον είπε πως από τα χτυπήματα δεν προέκυψε το αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, καθώς δεν υπήρξε για το θύμα κίνδυνος ζωής, βάσει των ιατρικών γνωματεύσεων, ζητώντας να μετατραπεί η ποινή από κακούργημα σε πλημμέλημα.
Η εισαγγελέας της έδρας στην πρότασή της ζήτησε να κηρυχθεί ένοχος ο κατηγορούμενος, θεωρώντας ότι πράγματι τα χτυπήματα στοιχειοθετούν τη βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.
Τελικά το Δικαστήριο τον έκρινε ένοχο και τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή, αναγνωρίζοντάς του τρία συνολικά ελαφρυντικά (σύννομου βίου, ειλικρινούς μεταμέλειας και καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη) και αφήνοντάς τον ελεύθερο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το