Τοπικά

Τρία ασημένια και δύο χάλκινα μετάλλια για το Ελαιόλαδο Πηλίου της οικογένειας Βολιώτη στον διαγωνισμό «BERLIN»

Μια ακόμη σημαντική διάκριση, στον διεθνή διαγωνισμό «Berlin Global Olive Oil Awards 2020» αυτή τη φορά, απέσπασε το «Ελαιόλαδο Πηλίου» της οικογένειας Βολιώτη, επιβεβαιώνοντας την αναγνώριση από γευσιγνώστες, επιστήμονες, επαγγελματίες του κλάδου και στελέχη της αγοράς του ξεχωριστού προϊόντος, που προέρχεται από την πηλιορείτικη γη. Το «Ελαιόλαδο Πηλίου» βραβεύτηκε με τρία ασημένια και δύο χάλκινα μετάλλια, κερδίζοντας τις εντυπώσεις με την εξαιρετική του γεύση, την ξεχωριστή του ποιότητα, την εξαιρετικά ακαταμάχητη γεύση του, αλλά και τις υψηλού επιπέδου πολυφαινόλες του.

Πιο αναλυτικά, τα τρία ασημένια μετάλλια ήρθαν στις κατηγορίες της γεύσης και της ποιότητας για το έξτρα παρθένο και το έξτρα αγουρέλαιο, καθώς και στις υψηλές πολυφαινόλες στο έξτρα αγουρέλαιο. Επίσης τα δύο χάλκινα μετάλλια αφορούσαν στην καινοτομία, τόσο για το έξτρα παρθένο, όσο και το έξτρα αγουρέλαιο. Σημειώνεται πως ήταν η πρώτη φορά, που συμμετείχε η επιχείρηση «Ελαιόλαδο Πηλίου» στον συγκεκριμένο διεθνή διαγωνισμό. «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι, καθώς η επιχείρησή μας βραβεύτηκε στο διεθνή διαγωνισμό «Berlin Global Olive Oil Awards 2020» της Γερμανίας, λαμβάνοντας τρία ασημένια και δύο χάλκινα μετάλλια στις κατηγορίες του έξτρα παρθένου και του έξτρα αγουρέλαιου. Είναι επίσης σημαντικό για εμάς, πως ο διαγωνισμός έδωσε ιδιαίτερη έμφαση και στις πολυφαινόλες, όπου επίσης βραβευτήκαμε, ένα σπουδαίο χαρακτηριστικό που έχει το «Ελαιόλαδο Πηλίου» και το οποίο του δίνει τη δυνατότητα, να αποκτήσει τον ισχυρισμό υγείας.

Είναι μία από τις σημαντικότερες πιστοποιήσεις για τις φαρμακευτικές ιδιότητες που διαθέτει το ελαιόλαδο, το οποίο παράγεται στο ελαιοτριβείο μας στα Άνω Λεχώνια», σημείωσε ο υπεύθυνος της οικογενειακής επιχείρησης Απόστολος Βολιώτης. Ο κ. Βολιώτης δήλωσε επίσης πως «η επιτυχία μας αυτή ως απόρροια των καρπών της πηλιορείτικης γης, της τεχνογνωσίας και του σύγχρονου εξοπλισμού που διαθέτουμε ως ελαιοτριβείο, στέλνει μήνυμα ελπίδας, σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες, τις οποίες βιώνει η ανθρωπότητα, εξαιτίας της πανδημίας. Επίσης μας δίνει την ώθηση να συνεχίσουμε ακόμη πιο αποφασιστικά, μαζί με τους παραγωγούς, τους συνεργάτες και τους ανθρώπους που μας στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια, στο δρόμο της δημιουργίας, της ποιότητας και της καινοτομίας». Σημειώνεται πως πριν λίγο καιρό το «Ελαιόλαδο Πηλίου» βραβεύτηκε και στον διεθνή διαγωνισμό KOTINOS, λαμβάνοντας επίσης το ασημένιο μετάλλιο. Συνεπώς η οικογενειακή επιχείρηση από τα Άνω Λεχώνια συνεχίζει και το 2020 να αποσπά διακρίσεις και βραβεύσεις, βαδίζοντας στον δρόμο των επιτυχιών.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το