Τοπικά

Τρία ακόμη κρούσματα κορωνοϊού στο Βόλο – Συνολικά 9 σε όλη τη Θεσσαλία το τελευταίο 24ωρο

Τρία νέα κρούσματα κορωνοϊού καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στον Βόλο, σύμφωνα με το Συντονιστικό Όργανο της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση της κρίσης του Covid 19. Πρόκειται για τη μια εκ των δυο υπαλλήλων του Δήμου Βόλου, που εξετάστηκε στη μονάδα υγείας Βόλου, έναν 31χρονο που επέστρεψε πρόσφατα στον Βόλο από την Κοζάνη, καθώς και ένα ακόμη άτομο το οποίο δεν διαθέτει ενδείξεις επιδημιολογικής σύνδεσης και εξετάστηκε σε ιδιωτικό εργαστήριο. Στην υπόλοιπη Θεσσαλία καταγράφηκαν άλλα έξι κρούσματα και συγκεκριμένα:

-Στην περιοχή της Λάρισας καταγράφηκαν 4 νέα κρούσματα Covid -19.
Τα 2 κρούσματα αποτελούν στενές επαφές παλαιότερων κρουσμάτων (09/10/2020)-(11/10/2020) και προέκυψαν ένα κατόπιν ιχνηλάτησης και ένα κατόπιν εξέτασης σε ιδιωτικό εργαστήριο. Τέλος 2 κρούσματα εξετάστηκαν σε ιδιωτικό εργαστήριο ένα κατόπιν επαφής με κρούσμα και ένα κατόπιν συμπτωματολογίας χωρίς ενδείξεις επιδημιολογικής σύνδεσης.

-Στην περιοχή της Καρδίτσας καταγράφηκε 1 νέο κρούσμα Covid -19.
Εξετάστηκε στο Γ.Ν. Καρδίτσας κατόπιν συμπτωματολογίας.

– Στην περιοχή των Τρικάλων καταγράφηκε 1 νέο κρούσμα Covid -19
Εξετάστηκε στο Γ.Ν. Τρικάλων κατόπιν συμπτωματολογίας.

Το Συντονιστικό Όργανο της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση της κρίσης του Covid 19, ενημερώνει καθημερινά και με πλήρη εγκυρότητα τις κοινότητες στους τέσσερις θεσσαλικούς Νομούς για την εξέλιξη της ασθένειας σε υπάρχουσες και νέες εστίες. Τα στοιχεία των νέων κρουσμάτων αντλούνται από τις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ καθώς και από δημόσια και ιδιωτικά εργαστήρια στα οποία πραγματοποιούνται οι σχετικοί έλεγχοι. Η ενημέρωση πραγματοποιείται με βασικό γνώμονα την ενημέρωση της θεσσαλικής κοινωνίας και την προστασία των προσωπικών δεδομένων και της υπόληψης των ανθρώπων που νοσούν.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το