Ελλάδα

Τρένο παρέσυρε και σκότωσε άνδρα στην Αλεξανδρούπολη

Τραγικό θάνατο βρήκε το πρωί της Τετάρτης στην Αλεξανδρούπολη ένας μπροστά στα μάτια του φίλου του όταν παρασύρθηκε από τρένο που εκτελούσε το δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη – Ορμένιο.
Το δυστύχημα συνέβη στη σιδηροδρομική γραμμή στο ύψος του Απαλού, όταν διερχόμενη αμαξοστοιχία παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα έναν μετανάστη, ο οποίος κοιμόταν πάνω στις γραμμές του τρένου, ενώ ο φίλος του πρόλαβε να απομακρυνθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του e-evros.gr ο άτυχος άνδρας ήταν υπήκοος Ιρακ και μαζί με τον άλλον παράτυπο μετανάστη ο οποίος βρισκόταν στο σημείο, είχαν εισέλθει στη χώρα μας από τον Έβρο και κατευθύνονταν προς την ενδοχώρα ακολουθώντας τη σιδηροδρομική γραμμή.
Ο μηχανοδηγός συνελήφθη και αφέθηκε ελεύθερος κατόπιν προφορικής εντολής του Αντιεισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης.

Σύνηθες φαινόμενο να κοιμούνται στις γραμμές

Όπως αναφέρουν στο ethnos.gr αστυνομικοί που υπηρετούν στην περιοχή του Έβρου, δεν είναι σπάνιο το φαινόμενο πρόσφυγες και μετανάστες, που εισέρχονται στη χώρα μας, να κοιμούνται στις γραμμές του τρένου, ανάμεσα στις δύο ράγες. Η κυριότερη αιτία είναι ότι αναζητούν κάποιο σημείο με περισσότερη ζέστη, για να ξεκουραστούν τα βράδια, που πέφτει η θερμοκρασία και οι άσπρες πέτρες ανάμεσα στις ράγες εκπέμπουν περισσότερη θερμότητα.
Επίσης, επιλέγουν να βρίσκονται κοντά στις γραμμές του τρένου κατά την πορεία τους και να τις ακολουθούν, για να μη χάσουν τον προσανατολισμό τους.
«Είναι συνήθης πρακτική τους, την οποία έχουν μάθει από τις χώρες προέλευσής τους, πρόσφυγες και μετανάστες να επιλέγουν να ξεκουράζονται και τελικά να τους παίρνει ο ύπνος πάνω στις γραμμές του τρένου. Όταν το τρένο έρχεται από μακριά, στις γραμμές προκαλούνται παλινδρομήσεις κι έτσι καταφέρνουν να ξυπνήσουν και να απομακρυνθούν, Σε κάποιες περιπτώσεις, ωστόσο και εξαιτίας της κούρασής τους, δεν καταφέρνουν να ξυπνήσουν, με συνέπεια να έχουμε τραγικά αποτελέσματα, σαν αυτό που συνέβηκε με τον Ιρακινό στην περιοχή του Απαλού. Ήταν μαζί με ένα φίλο του, ο οποίος προφανώς, ίσως και την τελευταία στιγμή, κατάφερε να ξυπνήσει και να απομακρυνθεί», λέει στο ethnos.gr αστυνομικός που υπηρετεί στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το